Ga met de trein naar Innsbruck dan reis je groener met minder CO2

Het Oostenrijkse Innsbruck is vooral bekend bij wintersporters. Tijdens het skiseizoen zitten de treinen dan ook overvol richting deze stad. Maar ook inde zomermaanden is Innsbruck zeker en bezoek waard. En met de trein heel gemakkelijk en snel te bereiken.

Naar Innsbruck met de trein

Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem neem je de InterCity Express (ICE) naar Duitsland. Je stapt uit op het station van Mannheim. Hier stap je op de ICE naar München. Op station München Hauptbahnhof begint het laatste deel van je reis, met de EuroCity reis je in iets minder dan 2 uur naar je eindbestemming Innsbruck.

Bij Kufstein passeert de trein de grens tussen Duitsland en Oostenrijk . Met iets meer dan 9 uur is dit de snelste verbinding die echter maar enkele keren per dag mogelijk is. In andere gevallen moet je op station Düsseldorf overstappen op een trein naar Mannheim. Reis je liever via Venlo dan kan dat natuurlijk ook. Vanuit Venlo neem je de RegionalExpress naar Düsseldorf en daar kun je vervolgens op de trein naar München stappen en daar aangekomen doorreizen naar Innsbruck.

Met de nachttrein naar Oostenrijk

Een rechtstreekse nachttrein naar Oostenrijk is er niet, maar als je dat prettig vindt kun je wel ’s nachts reizen. Dan neem je de CityNightLine (CNL) die om 20.30 uur vertrekt uit Amsterdam en ook nog in Utrecht en Arnhem. Met deze trein arriveer je de volgende ochtend om tien over zeven in München.

Een half uur later kun je met de EuroCity doorreizen naar Innsbruck, waar je om iets voor half tien arriveert. Zoals veel stations heeft ook Innsbruck er veel meer dan alleen de Hauptbahnhof. Met regionale treinen kun je desgewenst doorreizen naar je uiteindelijke bestemming.

Extra treinen tijdens het wintersportseizoen

Tijdens het wintersportseizoen rijden er vooral in Duitsland en Oostenrijk veel extra treinen om alle wintersporters op de plaats van bestemming te brengen. Wanneer je met de trein naar de wintersport gaat is het aan te raden om aanbiedingen voor goedkope tickets in de gaten te houden. Zodra de reserveringen voor het wintersportseizoen starten zijn er bij verschillende reisorganisaties scherpe aanbiedingen waardoor je flink op kosten voor de treinreis kunt besparen.