Innsbruck met de trein

Ga met de trein naar Innsbruck dan reis je groener met minder CO2

Het Oostenrijkse Innsbruck is vooral bekend bij wintersporters. Tijdens het skiseizoen zitten de treinen dan ook overvol richting deze stad. Maar ook inde zomermaanden is Innsbruck zeker en bezoek waard. En met de trein heel gemakkelijk en snel te bereiken.

Naar Innsbruck met de trein

Vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem neem je de InterCity Express (ICE) naar Duitsland. Je stapt uit op het station van Mannheim. Hier stap je op de ICE naar München. Op station München Hauptbahnhof begint het laatste deel van je reis, met de EuroCity reis je in iets minder dan 2 uur naar je eindbestemming Innsbruck.

Bij Kufstein passeert de trein de grens tussen Duitsland en Oostenrijk . Met iets meer dan 9 uur is dit de snelste verbinding die echter maar enkele keren per dag mogelijk is. In andere gevallen moet je op station Düsseldorf overstappen op een trein naar Mannheim. Reis je liever via Venlo dan kan dat natuurlijk ook. Vanuit Venlo neem je de RegionalExpress naar Düsseldorf en daar kun je vervolgens op de trein naar München stappen en daar aangekomen doorreizen naar Innsbruck.

Met de nachttrein naar Oostenrijk

Een rechtstreekse nachttrein naar Oostenrijk is er niet, maar als je dat prettig vindt kun je wel ’s nachts reizen. Dan neem je de CityNightLine (CNL) die om 20.30 uur vertrekt uit Amsterdam en ook nog in Utrecht en Arnhem. Met deze trein arriveer je de volgende ochtend om tien over zeven in München.

Een half uur later kun je met de EuroCity doorreizen naar Innsbruck, waar je om iets voor half tien arriveert. Zoals veel stations heeft ook Innsbruck er veel meer dan alleen de Hauptbahnhof. Met regionale treinen kun je desgewenst doorreizen naar je uiteindelijke bestemming.

Extra treinen tijdens het wintersportseizoen

Tijdens het wintersportseizoen rijden er vooral in Duitsland en Oostenrijk veel extra treinen om alle wintersporters op de plaats van bestemming te brengen. Wanneer je met de trein naar de wintersport gaat is het aan te raden om aanbiedingen voor goedkope tickets in de gaten te houden. Zodra de reserveringen voor het wintersportseizoen starten zijn er bij verschillende reisorganisaties scherpe aanbiedingen waardoor je flink op kosten voor de treinreis kunt besparen.

Bezienswaardigheden in Innsbruck

Alpenzoo in Innsbruck

Innsbruck is een gezellige Oostenrijkse stad met veel mogelijkheden voor de toerist. Een van de leukste uitstapjes die je kan maken is naar de Alpenzoo. De dierentuin van Innsbruck kent een wat vreemde ligging.

De dierentuin ligt op een berg en er zijn dan ook voornamelijk bergdieren te bewonderen. Alpenzoo bestaat al ruim vijftig jaar en ligt aan de voet van de Nordkette. Los van het geweldige uitzicht over de stad kan je ook verschillende bijzondere dieren van dichtbij bekijken.

Bus of wandeling

De Alpenzoo Innsbruck is relatief eenvoudig te bereiken. Als je met de auto naar Oostenrijk bent afgereisd dan kan je deze kosteloos recht voor de deur parkeren. Er rijdt ook een bus naar de dierentuin, een enkele reis kost 3,10 euro per persoon.

Hoewel het om een kleine afstand gaat vanaf het stadscentrum is de busrit wel aan te raden. Een wandeling duurt ongeveer dertig minuten en de weg omhoog is behoorlijk steil.

Wat kost een kaartje?

Een kaartje voor volwassen kost 12 euro per persoon. Studenten betalen slechts 9,50 euro entreekosten. Kinderen tussen de 6 en de 15 jaar mogen voor een bedrag van 6 euro het park betreden. Kinderen tussen de 4 en de 5 jaar betalen slechts 2,50 euro. Kinderen onder de vier jaar krijgen gratis toegang tot de Alpenzoo.

Het park is 365 dagen per jaar geopend. Tussen april en oktober is het park geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur. In de overige maanden sluit de dierentuin een uurtje eerder.

Wat kan ik verwachten?

Alpenzoo Innsbruck beschikt over rond de 100 alpendieren. Het gaat om dieren die in de bergen leven en je niet zo snel zal tegenkomen in de Nederlandse dierentuinen. Vooral de steenbokken en de bruine beren zijn leuk om eens te bezichtigen van dichtbij.

Aangezien het vaak heel rustig is in de dierentuin kan je in alle rust van de omgeving en de dieren genieten. Andere bijzondere dieren in Alpenzoo zijn de lynx en de wolf.

Kinderen zullen beslist veel plezier beleven in de kijkboerderij. Je kan daar ook schapen en geiten voeren, wat natuurlijk een onwijs leuke ervaring is. Daarnaast is er nog een grote speeltuin aanwezig en kan je in het restaurant nog genieten van een hapje en een drankje.

Innsbruck met de trein
Innsbruck met de trein