Treinreis naar Basel

Reis met de trein naar Basel

De Zwitsers hebben het reizen per trein zo ongeveer uitgevonden. Er zijn maar weinig landen in Europa waar de treindienst zo stipt op tijd rijdt als in Zwitserland. Is er een vertraging dan wordt dit onmiddellijk gemeld, al is het maar twee minuten. Station Basel is een belangrijk knooppunt. Veel mensen reizen vanaf hier door. Verder in Zwitserland, naar Oostenrijk of Italië.

Een treinreis naar Basel via Duitsland

Via Duitsland is er een heel comfortabele manier om naar Basel te reizen. Er gaan namelijk rechtstreekse ICE treinen vanuit Nederland naar Basel. Deze vertrekken vanuit Amsterdam en stoppen ook op Utrecht Centraal en in Arnhem. Voor de ICE wordt het aanbevolen om te reserveren omdat deze treinen vooral tijdens het vakantieseizoen meestal zijn volgeboekt. Maar omdat er ook veel forenzen mee reizen is het ook buiten het seizoen aan te raden om een plaats te reserveren. Reis je niet met een rechtstreekse ICE dan stap je over in Düsseldorf op de EuroCity of in Frankfurt op de ICE naar Basel. Een andere mogelijkheid, als je in het zuiden van Nederland woont, is om met de regionale treinen naar Keulen te reizen. Vanaf Keulen Hauptbahnhof reis je vervolgens verder met een ICE naar Basel.

Via Frankrijk naar Basel

Het is ook mogelijk om via Frankrijk, via station Paris Nord, naar Basel te reizen. Vanaf Paris Gare de Lyon vertrekt meerdere keren per dag een rechtstreekse TGV naar Basel. Hier moet je rekening houden met een verplichte transfertijd van 70 minuten, je moet dus op tijd aanwezig zijn om met deze trein te kunnen reizen.

De nachttrein naar Basel

Heb je er geen bezwaar tegen om ’s nachts te reizen dan kun je er ook voor kiezen om met de nachttrein naar Basel te reizen. De CityNightLine (CNL) vertrekt dagelijks om half negen vanuit Amsterdam, om 21.00 uur vanaf station Utrecht en een half uur later stopt deze trein ook nog in Arnhem en brengt je in ruim 9 uur naar Basel. Deze trein rijdt via Duitsland en je arriveert ’s morgens om kwart over zes in Basel. Dit is dus een ideale verbinding als je vanuit Basel wilt doorreizen in Zwitserland of richting Italië of Oostenrijk. Je kunt in de CNL een ligplaats in een couchette reserveren zodat je de nacht comfortabel door kunt brengen.Booking.com