Een stedentrip Krakau met de trein is in één dag te doen

Krakau is één van de bekendste steden in Polen, bijna nog bekender dan de hoofdstad Warschau. Je kunt deze stad natuurlijk met de auto bezoeken, maar het is ook een optie om de reis per trein af te leggen. Via een indrukwekkend traject dwars door Duitsland naar Berlijn reis je vervolgens door naar Polen.

Een mooie dagtrip

Je kunt deze reis in één dag maken. Wanneer je ’s morgens om zeven uur uit Amsterdam vertrekt kom je ’s avonds om half elf aan op het station van Krakau. En ja, dan heb je er wel een hele reis op zitten. Het eerste deel van de reis is de trip met de intercity naar Berlijn. Deze reis duurt ongeveer zes en een half uur. In Berlijn stap je over op de EuroCity trein naar Poznan. Deze vertrekt ruim een uur later dus je hebt tijd om te lunchen of voor een bliksembezoek aan Berlijn. Tegen half zes in de middag kom je aan in Poznan, waar tien minuten later de trein naar Krakau vertrekt. Hier arriveer je om half elf in de avond.

’s Nachts reizen kan ook

Veel mensen geven de voorkeur aan reizen met een slaaptrein. Het is ideaal, je reserveert een slaapplek in een couchette of slaapcoupé en je komt de volgende morgen uitgerust op je bestemming aan. Ook naar Krakau kun je reizen met een nachttrein. De trein naar Duisburg vertrekt om half negen vanaf station Amsterdam Centraal. Twee uur later arriveer je in het Duitse Duisburg. Daar vertrekt om iets voor twaalf uur ’s nachts de EuroNight trein naar Poznan. In deze trein kun je een slaapplaats reserveren zodat je ongestoord van je nachtrust kunt genieten. De volgende morgen om iets voor half tien arriveert de trein in Poznan. Een kwartier later vertrekt de trein naar Krakau waar je uiteindelijk om iets voor drie uur ’s middags arriveert.

Reserveer op tijd je plaatsen

Voor alle treinen naar Krakau, en overigens ook naar Duitsland, geldt dat het verstandig of zelfs verplicht is om zitplaatsen te reserveren. Voor de nachttrein geldt dit uiteraard ook, de prijzen verschillen per soort slaapplaats, de meerpersoons couchettes zijn uiteraard goedkoper dan een 1- of 2-persoons slaapcoupé. Soms stunten reisorganisaties met leuke acties waarmee je flink kunt besparen op je treintickets. In zijn algemeenheid geldt dat het ook voordeliger is om zo vroeg mogelijk te boeken. Treintickets kun je maximaal drie maanden voor vertrek reserveren. Wel is het mogelijk om bij reisbureaus een voorreservering te doen. Het reisbureau boekt dan je tickets op de eerste dag dat dit mogelijk is.Booking.com