Boek een stedentrip Kopenhagen met de trein ipv het vliegtuig

Kopenhagen, de gemoedelijke hoofdstad van Denemarken is een bezoek zeker waard. Maar voordat je een vliegticket boekt, denk eens na over de mogelijkheid om deze mooie stad met de trein te bezoeken. Dit is zeker niet onmogelijk en je bent echt geen dagen onderweg. Vanuit Nederland is het zelfs prima te doen om met de trein naar Kopenhagen te reizen.

De intercity brengt je naar Kopenhagen

Vanuit Nederland is de eenvoudigste manier om per trein naar Kopenhagen te reizen met de intercity richting Berlijn. Deze rijdt dagelijks, om de twee uur. Je stapt uit op het station van Osnabrück. Hier kun je na een kleine 20 minuten doorreizen naar Hamburg. In Hamburg heb je een uur pauze voordat de trein naar Kopenhagen vertrekt. Als je vroeg bent vertrokken is dit een mooie gelegenheid om te lunchen. Vanuit Hamburg ben je vervolgens nog zo’n vijf uur onderweg naar Kopenhagen. De totale reis duurt ruim elf uur.

Vanuit Zuid-Nederland

Ook vanuit Zuid-Nederland kun je prima naar Kopenhagen reizen met de trein. Je neemt de bus vanuit Maastricht naar Düsseldorf of de trein vanuit Venlo. Vanaf station Düsseldorf vertrekt de intercity naar Hamburg. Vanaf station Hamburg neem je zoals eerder vermeld de rechtstreekse trein naar Kopenhagen. Ook vanuit Limburg duurt de reis ruim elf uur.

Boek op tijd je treintickets voor een stedentrip Kopenhagen

Wanneer je met de trein naar Kopenhagen wilt hoef je in principe geen zitplaatsen te reserveren. Dit is namelijk niet verplicht in de treinen waarmee je reist. Alleen als je een fiets mee wilt nemen moet je hiervoor reserveren. Maar realiseer je dat de intercity naar Berlijn een populaire trein is die dagelijks vol zit. Niet alleen met toeristen maar ook met reizigers die voor zakelijke doeleinden naar Duitsland reizen.

Ook is het in Duitsland heel gewoon dat schoolreisjes per trein worden gedaan en dat er dus een complete schoolklas of meerdere klassen in de trein zit. Daarom is het ten zeerste aan te raden om plaatsen te reserveren. Hier betaal je een paar euro extra voor, maar het is het zeker waard. Want doe je het niet dan loop je het risico dat je een groot deel van de reis moet staan of op het balkon zitten. En dan is elf uur reizen geen pretje.Booking.com

Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt zo’n 550.000 inwoners. Als zuiderbuurland hebben ze Duitsland en de noorderburen is Zweden. Denemarken en Zweden worden door water gescheiden en zijn alleen per brug bereikbaar. Kopenhagen is een prima stad om te voet of met de fiets te verkennen. Net als in Nederland vind je hier veel brede fietspaden waardoor wij Nederlanders ons zeker thuis moeten voelen. Verder is het openbaar vervoer goed geregeld in de Deense hoofdstad. Genoeg keuze dus om jezelf te verplaatsen.

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Het is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor bijvoorbeeld een stedentrip, maar Kopenhagen heeft veel te bieden. Je hebt er gezellige terrassen, leuke restaurants en voldoende te zien. Een aantal van deze bezienswaardigheden hebben wij hier al voor jou uitgezocht.

De nieuwe haven

Toch wel de bekendste haven van Kopenhagen is Nyhavn. Deze is makkelijk te herkennen aan de kleurrijke huizen. Deze huizen kunnen tot wel driehonderd jaar oud zijn. Het is niet alleen een drukbezochte haven door toeristen, maar de locals komen hier zelf ook heel graag. Je vindt hier namelijk veel terrassen, restaurants en barretjes waar je gezellig wat kunt eten en drinken. Je kunt hier ook op een rondvaartboot stappen en een tocht door de water van Kopenhagen maken.

Paleis Christianborg

Het gebouw is daadwerkelijk een lust voor het ogen. Het paleis is te vinden in het centrum van Kopenhagen en is gebouwd in 1906. Daarnaast heeft het ook nog een belangrijke functie: het Deens parlement, het bureau van de 1ste minister van Denemarken en het Deens hooggerechtshof ziet hier gevestigd.

De Kleine Zeemeermin

We kennen natuurlijk allemaal de animatiefilm ” Ariël “, de kleine zeemeermin wel, maar het wereldberoemde standbeeld vind je terug in Kopenhagen. Het standbeeld is gemaakt in 1913 door Edward Eriksen en is toen op een rots geplaatst bij de haven van Kopenhagen.

Het standbeeld is in 2010 even van haar plaats geweest aangezien deze toen voor de wereldtentoonstelling naar Sjanghai was verplaatst. Daarna is het standbeeld weer geretourneerd en kan deze weer bezocht worden in Kopenhagen.