Stedentrip Parijs met de trein

Boek een stedentrip Parijs met de trein ipv het vliegtuig

Parijs, de stad van de liefde, de stad van het licht. Iedereen kent Parijs, van de Eiffeltoren, het Louvre en de Seine. Naar Parijs met de trein is de beste en snelste manier van reizen. Daar kan geen autorit tegenop en ook geen vliegreis, als je de reistijd van en naar de luchthaven in Nederland en Frankrijk meetelt.

Naar Parijs met de hogesnelheidstrein

Vanuit Nederland rijdt al jaren een rechtstreekse Thalysverbinding naar Parijs. Ieder uur vertrekt de Thalys vanaf Amsterdam Centraal, luchthaven Schiphol en Rotterdam Centraal naar Brussel Zuid/Midi en vervolgens door naar station Paris Nord. De reis duurt 3 uur en een kwartier.

In Nederland rijdt de Thalys niet op topsnelheid omdat het Nederlandse spoornetwerk hier niet op is berekend. Maar in België en Frankrijk haalt de trein zijn topsnelheid van 300 km per uur. Voor de Thalys is reserveren verplicht. Er zijn regelmatig acties van reisorganisaties met goedkope tickets. Als je een tripje naar Parijs in gedachten hebt is het dus aan te raden om van zo’n actie gebruik te maken.

Met een tussenstop in Brussel

Heb je iets minder haast, of vertrek je vanuit een andere richting in Nederland, dan neem je de internationale trein naar België. Deze rijdt via Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar België. Na een tussenstop in Antwerpen arriveer je op Brussel Zuid/Midi. Hier kun je vervolgens overstappen op de Thalys die je in ongeveer anderhalf uur naar Parijs brengt.

Reizen vanuit Limburg

Reizen vanuit Limburg naar Parijs is het eenvoudigst via Luik. Met de internationale trein vanuit Maastricht naar België en Luxemburg reis je naar Luik. Hier kun je overstappen op de rechtstreekse Thalys naar Parijs. Je kunt ook kiezen voor de intercity of InterCity Express (ICE) naar Brussel Zuid en daar overstappen op de Thalys. Ook vanuit Maastricht duurt de reis naar Parijs drie uur en een kwartier.

De toeristische route naar Parijs

Wil je van je reis genieten en geen gebruik maken van hogesnelheidstreinen dan duurt de reis aanzienlijk langer. Vanuit Maastricht ben je 19 tot 20 uur onderweg. Vanuit Amsterdam voert de route langs Duisburg en Luxemburg via plaatsen als Trier, Metz en Nancy naar station Paris Est. Je bent vanuit Amsterdam op deze manier langer dan een dag onderweg. Een prima manier van reizen, al is het natuurlijk in dit geval wel aan te bevelen om bij voorbeeld in Luxemburg een overnachting te boeken. Op deze route rijden namelijk geen nachttreinen en dat betekent dat je na de laatste trein soms wel vier tot vijf uur op je aansluiting moet wachten.

STEDENTRIP PARIJS MET DE TREIN

Boek een stedentrip Parijs met de trein en bezoek de Parijse bezienswaardigheden

Parijs is één van de drukstbezochte steden van de wereld en wordt gezien als de stad van de liefde. Dit is dan ook een grote reden dat de stad zoveel bezocht wordt, veel stelletjes zien de stad als een perfecte stedentrip om hun liefde nog eens te betuigen aan elkaar. De grootste trekpleister is natuurlijk de Eiffeltoren, maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan alleen dit kollosale kunstwerk. Het heeft een groot aantal musea, mooie parken en restaurants waar je heerlijk uit eten kunt.

Reizen naar Parijs

Vanuit Nederland zijn er meerdere mogelijkheden om naar Parijs af te reizen. Als je jezelf nog steeds vrij wil kunnen bewegen is het de makkelijkste manier om met de auto te gaan. Met de auto zal je er gemiddeld zo’n vier à vijf uur over doen. De meest ontspannen manier is toch om met de trein te gaan. Vanuit Nederland rijdt de Thalys direct naar Parijs en vanuit Amsterdam doet deze er zo’n drie uur en twintig minuten over. Ondertussen kan je nog van alles doen en kan je dus heerlijk ontspannen aan jouw stedentrip naar Parijs beginnen. Je kan ook het vliegtuig pakken, alleen met alle wachttijden zal de trein een stuk comfortabeler aanvoelen.

Bezienswaardigheden Parijs

Zoals gezegd is de Eiffeltoren een van de grote trekpleisters van Parijs, maar er gelukkig is er nog veel meer te zien.

De Eiffeltoren

Tijdens jouw bezoek aan Parijs kan de Eiffeltoren dus ook zeker niet ontbreken. Jaarlijks trekt het monument meer dan zes miljoen bezoekers en is hiermee het best bezochte monument ter wereld. Om de top te bereiken moet je 1.665 treden oplopen, dus als je ook nog conditioneel goed bezig wilt zijn is het zeker een aanrader om met de trap te gaan. Je kunt namelijk ook met de lift naar boven gaan.

De Notre-Dame

Veel mensen kennen de Notra-Dame van de film ‘De klokkenluider van de Notre-Dame’, maar in het echt is de kerk een plaatje om te zien. Op 15 april 2019 was het echter wereldnieuws dat er een grote brand was uitgebroken tijdens restauratiewerkzaamheden. Het dak en centrale torenspits stortten in, maar belangrijke kunstschatten en de rest van het gebouw konden gered worden.

Arc de Triomphe

De letterlijke vertaling is ‘Triomfboog’ en is ter ere van de overwinning van Napoleon bij Austerlitz. Het staat op de de Place Charles de Gaulle, wat één van de drukste verkeerspleinen is van Parijs. Er is een mogelijkheid om bovenop de triomfboog te komen en hier heb je dan ook een mooi uitzicht op de drukke straten van Parijs.