Boek een stedentrip Parijs met de trein ipv het vliegtuig

Parijs, de stad van de liefde, de stad van het licht. Iedereen kent Parijs, van de Eiffeltoren, het Louvre en de Seine. Naar Parijs met de trein is de beste en snelste manier van reizen. Daar kan geen autorit tegenop en ook geen vliegreis, als je de reistijd van en naar de luchthaven in Nederland en Frankrijk meetelt.

Naar Parijs met de hogesnelheidstrein

Vanuit Nederland rijdt al jaren een rechtstreekse Thalysverbinding naar Parijs. Ieder uur vertrekt de Thalys vanaf Amsterdam Centraal, luchthaven Schiphol en Rotterdam Centraal naar Brussel Zuid/Midi en vervolgens door naar station Paris Nord. De reis duurt 3 uur en een kwartier.

In Nederland rijdt de Thalys niet op topsnelheid omdat het Nederlandse spoornetwerk hier niet op is berekend. Maar in België en Frankrijk haalt de trein zijn topsnelheid van 300 km per uur. Voor de Thalys is reserveren verplicht. Er zijn regelmatig acties van reisorganisaties met goedkope tickets. Als je een tripje naar Parijs in gedachten hebt is het dus aan te raden om van zo’n actie gebruik te maken.

Met een tussenstop in Brussel

Heb je iets minder haast, of vertrek je vanuit een andere richting in Nederland, dan neem je de internationale trein naar België. Deze rijdt via Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar België. Na een tussenstop in Antwerpen arriveer je op Brussel Zuid/Midi. Hier kun je vervolgens overstappen op de Thalys die je in ongeveer anderhalf uur naar Parijs brengt.

Reizen vanuit Limburg

Reizen vanuit Limburg naar Parijs is het eenvoudigst via Luik. Met de internationale trein vanuit Maastricht naar België en Luxemburg reis je naar Luik. Hier kun je overstappen op de rechtstreekse Thalys naar Parijs. Je kunt ook kiezen voor de intercity of InterCity Express (ICE) naar Brussel Zuid en daar overstappen op de Thalys. Ook vanuit Maastricht duurt de reis naar Parijs drie uur en een kwartier.

De toeristische route naar Parijs

Wil je van je reis genieten en geen gebruik maken van hogesnelheidstreinen dan duurt de reis aanzienlijk langer. Vanuit Maastricht ben je 19 tot 20 uur onderweg. Vanuit Amsterdam voert de route langs Duisburg en Luxemburg via plaatsen als Trier, Metz en Nancy naar station Paris Est. Je bent vanuit Amsterdam op deze manier langer dan een dag onderweg. Een prima manier van reizen, al is het natuurlijk in dit geval wel aan te bevelen om bij voorbeeld in Luxemburg een overnachting te boeken. Op deze route rijden namelijk geen nachttreinen en dat betekent dat je na de laatste trein soms wel vier tot vijf uur op je aansluiting moet wachten.

STEDENTRIP PARIJS MET DE TREIN