Treinreis naar Brugge

Naar Brugge met de trein is snel en milieuvriendelijker !

Eén van de leukste steden van België is Brugge. Voor veel Nederlanders is Brugge een populaire bestemming als ze een dagje bij onze zuiderburen willen doorbrengen. De Belgische gastvrijheid en gastronomie spreekt veel Nederlanders aan. Brugge is vanuit Nederland prima per trein bereikbaar. Ook wanneer je wat verder naar het noorden woont is het wel te doen om op één dag heen en weer te reizen naar Brugge, hoewel het ook een heerlijke stad is om te overnachten of een weekend door te brengen.

De snelste verbinding voor een treinreis naar Brugge

De snelste verbinding vanuit Amsterdam is met de Thalys naar Brussel en vervolgens per intercity naar Brugge. De reis duurt dan iets meer dan 3 uur met alleen een overstap in Brussel. Heb je minder haast dan kun je ook de “gewone” internationale trein vanuit Nederland naar Antwerpen nemen. Vanaf station Antwerpen Centraal reis je in anderhalf uur met de intercity naar Brugge net een overstap op station Gent-Sint Pieters. Zowel de Thalys als de IC rijden eenmaal per uur, de gehele dag.

Vanuit Limburg

Vertrek je vanuit het zuiden van het land dan reis je het snelst via Luik naar Brugge. Vanuit Maastricht rijdt er ieder uur een stoptrein naar Luik (Liège). Op station Luik stap je vervolgens over op de intercity. Deze rijdt via Leuven, Brussel en Gent naar Brugge. Wil je een half uurtje eerder arriveren dan stap je op station Gent-Sint Pieters een keer extra over. Dit komt omdat de aansluiting met de trein naar Gent beter is, wil je wachten op de rechtstreekse IC naar Brugge dan kost je dat 40 minuten in Luik.

Vanuit Roosendaal

Reis je via Roosendaal dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt reizen met regionale treinen met een overstap op Antwerpen Centraal en Gent St. Pieters. Via dit traject ben je vanuit Roosendaal in twee uur en een kwartier in Brugge. Je kunt ook doorreizen naar Brussel en daar de rechtstreekse trein naar Brugge nemen, dan duurt de reis een half uurtje langer. Beide reismogelijkheden heb je ieder uur van de dag, de trein vertrekt om .47 vanuit Roosendaal.Booking.com