Stedentrip Keulen met de trein

Reis met de trein naar Keulen en je bent er in 2:41 uur !

Keulen is één van de populairste Duitse steden als het om bezoekers uit Nederland gaat. Keulen ligt niet te ver over de grens, een dagtocht is in de meeste gevallen wel te doen. En je stapt uit midden in het centrum, op het gezellige plein rond De Dom, waar artiesten hun kunsten vertonen en je heerlijk kunt rondslenteren. Voor een stedentrip Keulen reis je natuurlijk met de trein , heerlijk relaxt en comfortabel. En beter voor ons milieu !

De snelste verbinding met de ICE

ICE’s zijn Duitse hogesnelheidstreinen. In Duitsland en de omringende landen is een uitgebreid netwerk van hogesnelheidslijnen aangelegd waar deze treinen rijden. In Duitsland rijden ze op trajecten waar het kan op hun topsnelheid van tegen de 300 kilometer per uur. In Nederland rijdt de ICE International, deze vertrekt en komt aan in Amsterdam en stopt onderweg in Utrecht en Arnhem. Bij Emmerich gaat de trein de grens over.

In minder dan drie uur sta je in Keulen

Reis je met de ICE International dan sta je vanuit Amsterdam in minder dan drie uur in Keulen. Twee uur en 41 minuten doet de trein er over om je in Keulen af te zetten. Ideaal dus voor een dagje shoppen, als je een vroege trein neemt heb je voldoende gelegenheid om de stad te verkennen en toch dezelfde dag weer terug te reizen.

Iets rustiger aan via Venlo

Heb je geen haast, of woon je in het zuiden van het land, dan reis je het gemakkelijkst via Venlo naar Keulen. Van station Venlo vertrekt iedere twee uur een RegionalExpress naar Mönchengladbach. Vanaf daar is het nog iets minder dan een uur naar Keulen. Wil je er een avontuur qua reizen van maken dan kies je voor de route vanuit Amsterdam via Utrecht naar Heerlen en Herzogenrath. Vanaf daar neem je het boemeltje naar Aken. Vanaf station Aken ben je met de ICE een half uur later in Keulen.

Snel en comfortabel via Brussel

Komt de dienstregeling van de ICE International je niet goed uit, dan kun je er ook voor kiezen om via Brussel te reizen. Vanuit Amsterdam of Rotterdam pak je de Thalys naar Brussel Zuid/Midi. Hier stap je over op de rechtstreekse ICE naar Keulen. Deze reis duurt in totaal vier uur vanuit Amsterdam.

Goedkoop naar Keulen

Voor steden in Duitsland worden regelmatig goedkope tickets aangeboden. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper vaak, maar er zijn ook regelmatig leuke acties van ICE, zowel in Nederland als in Duitsland. Heb je dus een dagje of een stedentrip Keulen in gedachten dan is het zaak om deze aanbiedingen in de gaten te houden zodat je flink kunt besparen op je treintickets.