Boek een stedentrip München met de trein

München, de hoofdstad van Beieren  ligt in het oosten van Duitsland ,dichtbij de Zwitserse grens. Het is één van de belangrijkste steden van Duitsland en ook een belangrijk knooppunt van treinsporen. Vanuit München vertrekken veel treinen richting Zwitserland en Oostenrijk. München is vanuit Nederland goed bereikbaar per trein. Je kunt zowel overdag als ’s nachts reizen naar München. Wat kun je zoal in München verwachten? De Beierse hoofdstad staat vooral bekend om zijn Oktoberfeesten, een divers landschap en prachtige kastelen.

Hier is ook het grootste bierfestival ter wereld, dat in het najaar de hele stad op zijn kop zet. Er mag dan een paar weken lang alleen bier geschonken en gedronken worden van lokale brouwerijen. Al met al een uniek volksfeest waar je beslist bij wilt zijn. De Oktoberfesten worden in 2019 gehouden van zaterdag 21 september tot maandag 7 oktober.

Verder kun je super shoppen en zijn er tal van bezienswaardigheden in de stad te bezichtigen zoals het stadhuis, (het Neues Rathaus ) met zijn mooie klokkenspel. München staat ook bekend om zijn prachtige kastelen en de gotische Frauenkirche, een unieke zeldzaamheid onder de Europese kerken.

In de nacht naar München

Je kunt vanuit Nederland met een rechtstreekse nachttrein naar München reizen. Deze trein vertrekt om half negen ’s avonds vanaf Amsterdam Centraal en stopt vervolgens ook nog op de stations van Utrecht CS en Arnhem. Je arriveert de volgende morgen om zeven uur in München. In deze trein, de CityNightLine, kun je een couchette of slaapcoupé reserveren zodat je uitgerust op je bestemming arriveert.

Vind je een slaapplaats niet zo belangrijk dan kun je ook vanuit Düsseldorf de InterCity Express nemen. Vertrek je om half zeven ’s avonds uit Amsterdam dan stap je om half tien op de ICE en arriveer je om zes uur ’s morgens in München. Je moet dan in Duisburg wel een uur op je aansluiting wachten. Doe je dat liever niet dan kun je ook kiezen voor een extra overstap in Keulen. Daar stap je dan op de intercity naar Frankfurt Flughafen en vervolgens op de ICE naar München die om zes uur ’s morgens arriveert.

Naar München via Hannover of Frankfurt

Reis je liever overdag dan zijn de twee meest voor de hand liggende routes vanuit Amsterdam of Utrecht via Hannover of Frankfurt. Beide steden zijn rechtstreeks te bereiken met de InterCity Express (ICE) International vanuit Nederland. Hier stap je over op de ICE naar München. De verbinding via Hannover is het snelst, de reis duurt acht en een half uur. Via Frankfurt doe je er een uur langer over. Wel heb je in Frankfurt iets meer overstaptijd, dit maakt de kans dat je je aansluiting mist wat kleiner.

Reizen via Venlo

Woon je in het zuiden van Nederland dan reis je het snelst via Venlo. In Venlo vertrekt de rechtstreekse trein naar Düsseldorf, de Eurobahn. Op station Düsseldorf heb je aansluiting op de rechtstreekse ICE naar München. Ook via dit traject duurt de reis acht en een half uur.