Stedentrip Milaan met de trein

Vliegschaamte? Doe dan een stedentrip Milaan met de trein

Milaan is de poort naar Italië. Deze bekende plaats ligt bovenin de Italiaanse “laars” en is vanuit Nederland prima per trein te bereiken. Het is een pittige reis, maar wel eentje met relatief weinig overstappen. En je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om halverwege een overnachting te boeken en je reis de volgende dag voort te zetten.

De routes naar Milaan

Je reist via Duitsland en Zwitserland het snelst naar Milaan. De gemakkelijkste verbinding is via de rechtstreekse InterCity Express (ICE) maar Basel. Deze trein rijdt enkele keren per dag. Heb je een ICE die niet naar Basel rijdt dan kun je in Duitsland op station Keulen overstappen. Vanaf station Basel in Zwitserland reis je door naar Lugano aan de Zwitsers/Italiaanse grens. Met de S-Bahn ga je naar station Chiasso van waar de trein naar Milaan vertrekt. Vanaf Chiasso is Milaan nog een uur reizen. De Totale reistijd is iets minder dan 13 uur.

Een alternatieve route door Duitsland en Zwitserland

Je kunt er ook voor kiezen om via een alternatieve route naar Milaan te reizen. Qua reistijd ben je iets langer onderweg, maar het scheelt je een keer overstappen. Je reist dan vanuit Nederland met de ICE naar Düsseldorf of Keulen, waar je overstapt op de EuroCity naar Zürich. In Zürich vertrekt de rechtstreekse Eurocity naar Milaan. Totale reistijd via de ze route is 13 en een half uur. Zoals eerder gezegd een hele reis voor één dag. Als je dat te vermoeiend vindt dan kun je halverwege de reis in Basel of Zürich een hotelovernachting boeken en de volgende morgen je reis naar Milaan voortzetten.

De nachttrein voor een stedentrip Milaan met de trein

Er is vanuit Nederland geen rechtstreekse nachttrein meer naar Milaan, maar je kunt wel ’s nachts reizen als je dat wilt. Om half negen vertrekt de CityNightLine (CNL) vanuit Amsterdam naar Basel. Deze trein stopt ook nog in Utrecht en Arnhem. Je kunt in deze trein een couchette of slaaprijtuig reserveren. De nachttrein arriveert ’s morgens om tien voor half zeven in Basel, waarna om half zeven de EuroCity naar Milaan vertrekt. Aankomst in Milaan om iets over half elf.

 

stedentrip Milaan met de trein

Milaan wordt ook wel gezien als de mode-hoofdstad van de wereld. De stad telt ruim 1,3 miljoen inwoners en is hiermee de op één na grootste stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. Zoals gezegd wordt Milaan als de mode-hoofdstad en hierdoor heeft de stad ook veel bekende winkelstraten waar de grootste merken hun winkels hebben. Bij deze winkels zal je vaak wel flink in de buidel moeten tasten, dus zorg ervoor dat je voldoende geld mee neemt als je hier wilt winkelen.

Reizen naar Milaan

Een vlucht naar Milaan duurt ongeveer een uur en 45 minuten en hiermee is dit ook de meest snelste manier van reizen. Met de auto is het al langer dan tien uur rijden en het openbaar zal zeker niet sneller zijn dat dit. Ook lopen de kosten voor de auto en openbaar vaak hoog op en heb je al retourtickets voor het vliegtuig voor zo’n €100,-. Beter voor het milieu als je kiest voor een stedentrip Milaan met de trein !

Bezienswaardigheden Milaan

Naast het winkelen is er nog veel meer moois te zien in Milaan. Denk hierbij aan mooie kathedralen, parken en musea. Ook voor mensen die van voetbal houden zit je in Milaan goed, er spelen zelfs twee clubs in hetzelfde stadion: Inter Milaan en AC Milan. Dit levert jaarlijks twee keer een stadsderby op. Wat in onze ogen toch een aantal bezienswaardigheden zijn die je niet mag missen zie je hieronder.

Kathedraal van Milaan

Dit kathedraal is één van de grootste ter wereld en de grootste van Italië. Het gigantische bouwwerk is gotische kunst en is te vinden aan het Domplein. Het is gebouwd van 1386 tot 1950 en heeft een lengte van 157 meter en breedte van 92 meter. Het is ook mogelijk om op het dak van de kathedraal te komen en eigenlijk willen alle toeristen de stad van bovenaf zien. Zeker een aanrader dus.

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal is een muurschildering van de wereldberoemde kunstenaar Leonardo da Vinci. Hierop wordt een deel uit de Bijbel uitgebeeld en hierop is te zien dat Jezus zegt dat één van zijn twaalf discipelen hem gaat verraden.

Parco Sempione

Wie van natuur houdt moet zeker naar het Park Sempione. Het is een stadspark heeft een grootte van 38,6 hectare en ligt in het historische centrum van Milaan. Hier kan je een heerlijke rustige wandeling maken om de drukte van de stad even te ontlopen.