Een stedentrip Wenen met de trein : Naar de Schöne Blaue Donau 

Stedentrip Wenen met de treinWenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, het is ook het mekka voor iedereen die van klassieke muziek houdt. Het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker wordt hier jaarlijks uitgezonden, de Schöne Blaue Donau stroomt door de stad en een groot aantal wereldberoemde componisten waaronder leden van de familie Strauss liggen begraven op de bekende Centralfriedhof. Kortom, Wenen is zeker een bezoek waard. Naar Wenen reizen per trein is een prima alternatief voor de auto of het vliegtuig.

Reizen naar Wenen vanuit Nederland

De snelste verbinding is via Frankfurt. Naar dit station in Duitsland reis je vanuit Nederland met de InterCity Expres (ICE). Vanaf het station Frankfurt Flughafen vertrekt een rechtstreekse ICE naar Wenen. De reis duurt via dit traject elf uur. Je kunt ook via München reizen. Dan neem je vanuit Nederland de ICE naar Frankfurt en vervolgens de ICE naar München.

Op station München Hbf stap je op de Eurocity naar Salzburg, net over de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Vanaf station Salzburg is het nog twee en een half uur reizen naar Wenen. Je kunt natuurlijk ook in München of Salzburg een hotelovernachting boeken en de volgende dag door reizen naar Wenen.

Stedentrip Wenen met de treinNaar Wenen vanuit het zuiden van Nederland

Vanuit Zuid-Nederland kun je ook prima naar Wenen reizen per trein. Vanuit Venlo of Maastricht reis je eerst naar Duitsland. Van station Düsseldorf, Aken of Keulen kun je met de Duitse ICE hogesnelheidstreinen doorreizen naar München. Op station München neem je vervolgens de trein naar Salzburg om van daaruit door te reizen naar Wenen. De kortste route neemt iets minder dan elf uur in beslag.

Nachtverbindingen naar Wenen

Voor degenen die graag ’s nachts reizen zijn er ook mogelijkheden. Je kunt kiezen voor twee alternatieven. Je kunt met de ICE naar Frankfurt gaan en daar de rechtstreekse EuroNight trein naar Wenen nemen. Deze vertrekt om iets voor middernacht en je bent dan de volgende ochtend tegen half negen op je bestemming.

De andere mogelijkheid is de CityNightLine vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar München. Deze trein heeft slaaprijtuigen en coupés met couchettes. Reserveren is verplicht. De CNL arriveert ’s morgens om iets voor half acht in München. Vanuit München zijn er diverse mogelijkheden om naar Wenen te reizen, zowel rechtstreeks als met een overstap in Salzburg.Booking.com