Een treinreis naar Boedapest voor een stedentrip

Je zult het wellicht niet zo snel bedenken om per trein naar Boedapest te reizen, maar het is wel degelijk mogelijk. Het is echt een treinreis voor mensen die van dit avontuur houden. Als je niet het type bent dat uren in een trein wil zitten kun je beter het vliegtuig nemen. Maar als je van een mooie treinreis houdt dan is het een belevenis. De reis duurt vanuit Amsterdam zo’n 14 tot 15 uur, afhankelijk van de verbinding die je kiest.

Reizen via Duitsland en Oostenrijk

De simpelste manier om naar Budapest te reizen is via Duitsland en Oostenrijk. De snelste route loopt via Duisburg en München. Je reist dan vanuit Nederland met de ICE naar Duisburg, vanaf daar met een ICE naar München vervolgens met de EuroCity naar het Zwitserse Salzburg. Vanuit Salzburg vertrekt de “RailJet” naar Budapest, het laatste deel van je reis duurt ongeveer vijf uur en je arriveert om tien voor half tien in Budapest.

Om deze route te volgen moet je dan wel ’s morgens om half zeven uit Amsterdam vertrekken. De overstaptijden zijn niet heel ruim, dus de kans is wel aanwezig dat je een aansluiting mist en dan wordt het avonturieren om nog op je bestemming te komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het wat rustiger aan te doen en in bij voorbeeld München of Salzburg te overnachten en je reis de volgende dag voort te zetten.

Voor avontuurlijke en milieu bewuste reizigers

Ben je een avontuurlijke treinreiziger dan kun je ook naar Budapest reizen via meerdere regionale trajecten. Dat betekent dan wel een keer of zeven overstappen en je bent vanzelfsprekend veel langer onderweg. Maar voor mensen die vinden dat hun vakantie begint op het moment dat ze de deur van hun huis achter zich dicht trekken is dit een mooie manier van reizen. Want op bijna geen enkele andere manier zie je zo veel van de omgeving als wanneer je reist met de trein.

Nachttreinen

Duitsland heeft nog steeds een zeer uitgebreid netwerk van nachttreinen en dus kun je ook gedeeltelijk ’s nachts reizen. Je reist dan in de avonduren naar Hannover of Frankfurt en vervolgens met een nachttrein naar Wenen in Oostenrijk. Ook kun je rechtstreeks vanuit Nederland met een nachttrein naar München reizen en dan de volgende ochtend je reis vervolgen met de rechtstreekse RailJet naar Budapest. Je komt om tien over 7 aan op het station in München, de RailJet vertrekt om iets voor half tien, dus voldoende tijd voor een goed ontbijt.Booking.com