Treinreis naar Boedapest

Een treinreis naar Boedapest voor een stedentrip

Je zult het wellicht niet zo snel bedenken om per trein naar Boedapest te reizen, maar het is wel degelijk mogelijk. Het is echt een treinreis voor mensen die van dit avontuur houden. Als je niet het type bent dat uren in een trein wil zitten kun je beter het vliegtuig nemen. Maar als je van een mooie treinreis houdt dan is het een belevenis. De reis duurt vanuit Amsterdam zo’n 14 tot 15 uur, afhankelijk van de verbinding die je kiest.

Treinreis naar Boedapest via Duitsland en Oostenrijk

De simpelste manier om naar Boedapest te reizen is via Duitsland en Oostenrijk. De snelste route loopt via Duisburg en München. Je reist dan vanuit Nederland met de ICE naar Duisburg, vanaf daar met een ICE naar München vervolgens met de EuroCity naar het Zwitserse Salzburg. Vanuit Salzburg vertrekt de “RailJet” naar Boedapest, het laatste deel van je reis duurt ongeveer vijf uur en je arriveert om tien voor half tien in Boedapest.

Om deze route te volgen moet je dan wel ’s morgens om half zeven uit Amsterdam vertrekken. De overstaptijden zijn niet heel ruim, dus de kans is wel aanwezig dat je een aansluiting mist en dan wordt het avonturen om nog op je bestemming te komen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het wat rustiger aan te doen en in bij voorbeeld München of Salzburg te overnachten en je reis de volgende dag voort te zetten.

Voor avontuurlijke en milieu bewuste reizigers

Ben je een avontuurlijke treinreiziger dan kun je ook naar Boedapest reizen via meerdere regionale trajecten. Dat betekent dan wel een keer of zeven overstappen en je bent vanzelfsprekend veel langer onderweg. Maar voor mensen die vinden dat hun vakantie begint op het moment dat ze de deur van hun huis achter zich dicht trekken is dit een mooie manier van reizen. Want op bijna geen enkele andere manier zie je zo veel van de omgeving als wanneer je reist met de trein.

Nachttreinen naar Boedapest

Duitsland heeft nog steeds een zeer uitgebreid netwerk van nachttreinen en dus kun je ook gedeeltelijk ’s nachts reizen. Je reist dan in de avonduren naar Hannover of Frankfurt en vervolgens met een nachttrein naar Wenen in Oostenrijk. Ook kun je rechtstreeks vanuit Nederland met een nachttrein naar München reizen en dan de volgende ochtend je reis vervolgen met de rechtstreekse RailJet naar Boedapest. Je komt om tien over 7 aan op het station in München, de RailJet vertrekt om iets voor half tien, dus voldoende tijd voor een goed ontbijt.Booking.com

Stedentrip Boedapest met de trein

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en telt ruim 1,7 miljoen inwoners. Veel mensen vergissen zich in het feit dat er in Oost-Europa weinig te doen is, want er zijn veel steden waar je enorm kunt genieten van de cultuur van dat land met vele mooie bezienswaardigheden. Boedapest is er hier één van, het is een schitterende stad met oude kastelen, kerken en natuurgebieden. Heel veel dingen zijn centraal gelegen waardoor er heel veel gezien kan worden in korte tijdsbestek.

Bezienswaardigheden Boedapest

Veel mensen kunnen zich maar weinig inbeelden wat er allemaal te doen is in Boedapest en hier wordt het heel kort samengevat; er is voor ieder wat wils. Zo kan je er naar een grote markt gaan, kerken bezoeken, een berg beklimmen en noem maar op. Hieronder vind je een greep in de bezienswaardigheden die Boedapest te bieden heeft.

De Hongaarse Opera

Het operagebouw is gebouwd met barokke elementen en is de boulevard van Boedapest. De concertzaal biedt plaats aan 1.261 mensen en zeker als je normaal nooit naar de opera gaat kan het weer eens wat vernieuwend zijn. Sinds 2002 staat de hele boulevard (inclusief operagebouw) op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De Gellértberg

Als je van een ultiem uitzicht wil genieten over Boedapest, dan is een tocht naar de top van de Gellértberg zeker een aanrader. De heuvel is 235 meter hoog en biedt hiermee zoals een mooi uitzicht over de gehele stad. Zeker als je bij zonsondergang de klim naar boven hebt gemaakt staat er iets heel moois op je te wachten.

De Burcht van Boeda

Het volgende gebouw wat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat is de Burcht van Boeda. Dit is het oude Koningspaleis en ligt op de Burchtheuvel. Het complex bestaat uit tientallen gebouwen van onschatbare waarde en er is niets veranderd in zeven eeuwen tijd. Op het terrein zijn er diverse musea te bezoeken waar kunstwerken uit verschillende tijdperken te bewonderen zijn.