Stedentrip Amsterdam met de trein

Een stedentrip Amsterdam doe je natuurlijk met de trein

Natuurlijk hoef je niet per se naar het buitenland om een leuke stedentrip te gaan maken. In onze eigen kikkerlandje heb je onze hoofdstad die veel te bieden heeft qua bezienswaardigheden en beleving. Amsterdam is met de trein makkelijk te bereiken en dit is vaak binnen een uur of anderhalf uur te doen. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Want weet je wat parkeren in Amsterdam kost tegenwoordig ? Daar word je echt niet vrolijk van !

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam heeft een divers aanbod van bezienswaardigheden en activiteiten. Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden die tijdens jouw trip naar Amsterdam zeker niet mogen ontbreken.

Anne Frank Huis

Bijna iedereen op de wereld heeft wel eens gehoord van Anne Frank, het ondergedoken meisje die een dagboek bijhield. Kort na de oorlog is het huis gered van de sloop door de Anne Frank stichting en daarom kunnen wij nu nog steeds dit huis bezoeken. Je krijgt een rondleiding door het huis en krijgt diverse verhalen te lezen/zien/horen. Natuurlijk kom je ook in de ruimte waar zij ondergedoken zat: het Achterhuis. Zeker gezien onze geschiedenis is dit een bezienswaardigheid die je niet moet overslaan.

Rondvaart door de Amsterdamse grachten

Amsterdam staat bekend om zijn grachten. Er is een groot aanbod van boten die een rondvaart door deze grachten aanbieden en zo kan je in alle rust deze grachten verkennen.

Je zult een ronde maken door de grachtengordel welke omringd wordt door eeuwenoude grachthuizen. Ondanks de leeftijd van deze huizen zijn deze huizen zeer gewild en je zult ook diep in je zakken moeten tasten om deze huizen aan te kunnen schaffen.

De Amsterdamse Wallen

Als je in Amsterdam rondloopt zal je al snel merken dat veel mensen op zoek zijn naar ‘The red light district’, oftewel de wallen. De wallen is een buurt waar veel prostituees achter een raam staan. Deze kamers worden vaak verlicht met een rode lamp, vanwaar de buurt ook de naam heeft gekregen. Naar schatting zijn er zo’n 8.000 prostituees werkzaam in deze buurt.

Het RijksmuseumStedentrip Amsterdam met de trein

Het Rijksmuseum is één van zestien rijksmusea in Nederland. Hier vind je kunstwerken van Nederlandse kunstenaars als Vermeer, Rembrandt en Hals. Naast de kunstverzameling is het gebouw zelf al een kunstwerk.

De entree voor volwassene kost €20,- en kinderen tot en met 18 mogen gratis mee. Als je in het bezit bent van een Museumkaart heb je ook gratis entree. Zeker als je wat vaker naar musea gaat is het dus verstandig om zo’n Museumkaart aan te schaffen

 

 Booking.com