treinstation Hamburg

Ga met de trein naar Hamburg voor een stedentrip

Hamburg is één van de bekendste steden van Duitsland. Of de hamburger daar is uitgevonden is nog steeds niet helemaal zeker, maar feit is dat het een populaire bestemming is, ook voor Nederlanders. Hamburg is, zoals vrijwel alle grote en middelgrote steden in Duitsland, heel goed bereikbaar per trein.

Met de intercity naar Hamburg

Vanuit Nederland rijdt er iedere twee uur een intercity naar Berlijn. Deze trein vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt via Hilversum, Apeldoorn en Enschede richting Duitsland. \Een plaats reserveren voor deze trein is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden want het is een populaire verbinding, zeker in de spits voor forensen die in Duitsland werken. De snelste verbinding naar Hamburg is met deze intercity. Je stapt over op het station van Osnabrück en reist vervolgens via Bremen naar Hamburg. De totale reis duurt vanuit Amsterdam vijf uur en een kwartier.

Via Utrecht en Duisburg

Woon je in het midden van het land dan kun je het beste met de InterCity Express International (ICE) naar Duisburg reizen. Deze comfortabele Duitse hogesnelheidstrein rijdt iedere twee uur tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en diverse Duitse steden. Op station Duisburg stap je over op de rechtstreekse trein naar Hamburg. De reis duurt vanuit Utrecht op deze manier iets meer dan zes uur.

Vanuit Noord Nederland

Woon je in het noorden van het land, dan is er een snelle mogelijkheid om naar Hamburg te reizen. Er is namelijk een prima busverbinding tussen de stad Groningen en het treinstation van het Duitse Leer. Vanuit Leer neem je de trein naar Bremen en vervolgens reis je vanaf station Bremen door naar Hamburg. De reis duurt via dit traject nog geen vier uur. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Groningen eerst met de trein naar Winschoten te reizen en daar op de bus naar Leer te stappen.

Tickets reserveren

Je kunt voor deze reis tickets reserveren via het internet. Maar het is aan te raden om aanbiedingen van reisorganisaties in de gaten te houden want dan ben je vaak veel goedkoper uit. Er worden regelmatig tickets aangeboden voor een paar tientjes enkele reis inclusief zitplaatsreservering. Dan is een dagje Hamburg, of beter nog, een stedentrip weekend, zo geregeld en ook nog eens voordelig.Booking.com