Treinreis naar Brussel

Boek een treinreis naar Brussel voor een stedentrip

Brussel is met recht een knooppunt in het Europese spoorwegnet. Vanuit Brussel vertrekken treinen richting Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië (Londen). Maar ook Brussel zelf is een geweldige stad om te bezoeken dus als eindbestemming ook echt een aanrader. Vanuit Nederland is Brussel op verschillende manieren te bereiken per trein.

De snelste manier naar Brussel

De snelste manier om naar Brussel te reizen is met de hogesnelheidstrein Thalys. Deze vertrekt van Amsterdam Centraal en rijdt vervolgens via Schiphol en Rotterdam richting België. Voor deze trein is het verplicht om te reserveren, je kunt alleen met speciaal gereserveerde tickets met de Thalys reizen. Daarom is de rit naar Brussel met deze trein ook duurder dan wanneer je kiest voor de gewone treinen.

Hogesnelheidslijn voorlopig van de baan

Het zag er zo mooi uit, de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Brussel, maar helaas heeft het niet lang geduurd. Vanwege de voortdurende problemen met de Fyra treinen werd uiteindelijk besloten om te stoppen met deze snelle verbinding tussen Nederland en België. En dat was een flinke strop, want de gewone intercitytrein tussen Amsterdam en Brussel was al uit de dienstregeling verwijderd. Gelukkig kon er op korte termijn wel wat worden geregeld zodat deze trein weer ging rijden en inmiddels is het aantal ritten per dag weer flink opgevoerd.

Je kunt nu dagelijks ieder uur met de intercity naar Brussel. Deze stopt als laatste op de stations van Dordrecht en Roosendaal voordat hij de grens over gaat. Na een stop op Antwerpen Centraal is de eindbestemming Brussel Centraal en Brussel Zuid/Midi, het internationale station waar vandaan de treinen richting het buitenland vertrekken. Voor een bezoek aan Brussel maakt het niet heel veel uit waar je uitstapt, op Centraal of Midi, want Brussel kent een goed OV-netwerk waarmee je je snel door de stad kunt laten vervoeren.

Vanuit Zuid-Nederland

Vanuit het zuiden van ons land reis je het eenvoudigst via Maastricht naar Brussel. Vanaf Maastricht rijdt er ieder uur een trein naar Luik, deze geeft aansluiting op de intercity naar Brussel. Overigens rijden er vanuit Luik drie intercity’s per uur naar Brussel, dus ook wanneer je je aansluiting zou missen kun je vrij snel doorreizen vanuit Luik. Er is ook nog een mogelijkheid om per Thalys vanaf station Luik te reizen, alleen stap je dan uit op station Brussel Zuid/Midi en niet op Brussel Centraal. Met de Thalys duurt de reis maar 40 minuten, reis je met de IC dan ben je twee uur onderweg.Booking.com

Brussel bezoeken

Brussel is de hoofdstad van België en daarnaast wordt het ook gezien als de hoofdstad van Europa. Dit komt omdat hier de zetel van de Europese Commissie zit. De stad telt zo’n 180.000 inwoners en dit aantal is in de afgelopen jaren flink toegenomen.

Reizen naar Brussel

Brussel is voor ons goed per auto en trein te bereiken. Vanuit het zuiden van het land doe je er ongeveer anderhalf uur om te komen, als je bijvoorbeeld uit Utrecht komt zal je er zo’n twee en een half uur over doen. Als je de trein naar Brussel pakt is de reistijd ongeveer hetzelfde.

Bezienswaardigheden Brussel

Brussel heeft een authentiek uiterlijk en een wandeling door de binnenstad is erg mooi om te maken. Je kunt een Brussels Card aanschaffen die je gratis toegang geeft tot allerlei musea en daarnaast krijg je ook korting op andere bezienswaardigheden en attracties. Wij hebben alvast een aantal bezienswaardigheden voor jou uitgekozen die je niet mag missen!

Manneken Pis

Dit is het wereldberoemde standbeeld van een plassend jongetje. Je vindt het standbeeld in het centrum van Brussel op de hoek van de Eikstraat en de Stoofstraat. In 1817 is het standbeeld een keer gestolen en later weer teruggevonden. Daarnaast heeft Manneken Pis ook een uitgebreide garderobe: meer dan 700 keer is die al aangekleed geweest voor speciale gelegenheden. Deze garderobe is terug te vinden in het Stedelijk Museum op de Grote Markt.

treinreis naar Brussel

Het Atomium

Dit bouwwerk is gecreëerd voor de wereldtentoonstelling in 1958. Het beeld laat de kristalstructuur van ijzer zien, maar dan 165 miljard keer uitvergroot. Elk van de negen bollen hebben een diameter van achttien meter. Het was de bedoeling dat deze ook weer uit elkaar gehaald zou worden, maar door de grote populariteit is deze toch blijven staan. In het Atomium vind je verschillende tentoonstellingen en is er ook ruimte voor vergaderingen.

treinreis naar Brussel

De Grote Markt

Midden in het centrum van Brussel vind je de Grote Markt. Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt is het stadhuis met de vele vlaggen. Daarnaast vind je er ook Het Broodhuis, het museum waar de garderobe van Manneken Pis te vinden is. De Grote Markt wordt omringd door gezellige cafés en restaurants waar je even tot rust kunt komen na een lange wandeling door het centrum van Brussel.

treinreis naar Brussel