Treinreis naar Dresden

Boek een treinreis naar Dresden voor een stedentrip

Dresden ligt in het voormalige Oost-Duitsland en dat is in de stad op sommige plaatsen nog goed te zien. Qua treinstation is Dresden een grote Duitse stad, veel internationale en intercityverbindingen doen de stad aan en op het station is het dan ook altijd een drukte van belang. Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Dresden reizen, maar de verbindingen zijn goed en een reis naar Dresden is dan ook prima te doen op een dag.

Reizen met de ICE’s

Duitsland kent een uitgebreid netwerk van zijn hogesnelheidstreinen ICE (InterCity Express). Deze treinen rijden ook vanuit Nederland, alleen halen ze hier bij lange na niet de topsnelheid van rond de 300 km per uur die in Duitsland heel normaal is. Zodra de ICE de Nederlandse grens is gepasseerd gaat het gas er op (figuurlijk, want het zijn uiteraard elektrische treinen) en zoeft het landschap met grote snelheid aan je voorbij. Je merkt het als je door het Harzgebergte gaat, de vele tunnels zijn soms geen pretje voor je oren.

Via Frankfurt naar Dresden

Vanuit Nederland reis je het eenvoudigst naar Dresden door in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de ICE naar Frankfurt te stappen. Deze trein stopt op de stations Frankfurt en Frankfurt Flughafen. Vanaf dit laatste station vertrekt een rechtstreekse ICE naar Dresden.

Sneller dan de ICE

Er is nog een snellere manier om vanuit Nederland naar Dresden te reizen. Dan neem je vanuit Nederland de intercity richting Berlijn, deze stopt op een aantal stations in Nederland. Je stapt op station Hannover over op de intercity naar Leipzig en vervolgens in Leipzig op de ICE naar Dresden. Op deze manier ben je een sneller op je eindbestemming. Reis je met de ICE via Frankfurt duurt de reis ruim negen en een half uur, via Hannover en Leipzig precies een uur minder. Je kunt vanuit Nederland ieder uur vertrekken naar Dresden.

Naar Dresden vanuit zuid- en Noord-Nederland

Vanuit Limburg reis je via Viersen en Keulen of Aken richting Frankfurt of Leipzig naar Dresden. Dit betekent wel meerdere keren overstappen maar de reistijd is korter. Via welke weg je ook reist, je bent altijd binnen de negen uur in Dresden, mits je natuurlijk alle aansluitingen haalt. Vanuit Groningen reis je het snelst wanneer je de bus naar Leer neemt en vanaf daar verder reist. Vanaf het treinstation van Leer zijn er verschillende mogelijkheden om naar Dresden te reizen, de reistijd ligt tussen de acht en negen uur, maar wel met meer overstappen dan wanneer je vanuit het midden van het land reist. Dus als je gesteld bent op comfort dan verdient reizen met de ICE treinen de voorkeur.Booking.com