Lyon

Stedentrip met de trein naar Lyon

Lyon is een populaire bestemming in Frankrijk. Veel mensen reizen naar Zuid-Frankrijk vanwege het aangename klimaat. Frankrijk is nog steeds één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa voor Nederlanders. De meeste mensen gaan met de auto naar Frankrijk, de files tijdens het hoogseizoen op de Route du Soleil zijn berucht. Wanneer je niet al te veel bagage bij je hebt kun je er ook voor kiezen om per trein naar Lyon te reizen. Dit is vanuit Nederland prima te doen.

In minder dan zes uur naar Lyon

Wil je relaxt en comfortabel naar Lyon reizen dan is de trein het ideale vervoermiddel. In minder dan zes uur tijd kun je vanaf station Amsterdam naar Lyon. Op Amsterdam CS neem je de Thalys die je in iets minder dan twee uur naar Brussel Zuid/Midi brengt. Hier stap je over op de Train a Grande Vitesse (TGV) en drie en een half uur later stap je uit op het station van Lyon.

De route via Parijs

Je kunt er ook voor kiezen om via Parijs te reizen. De Thalys vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam rijdt rechtstreeks naar station Paris Nord. Vanaf dit station ga je te voet of met lokaal vervoer naar het internationale station Paris Gare de Lyon. Hier vertrekken de hogesnelheidstreinen in diverse richtingen, onder andere de snelle TGV naar Lyon. De reis duurt op deze manier ruim zes en een half uur. Dat is langer dan de rechtstreekse verbinding met Thalys, maar nog altijd ben je veel eerder op je bestemming dan wanneer je met de auto was gegaan.

Via Maastricht en Luik

Woon je in Zuid-Nederland dan kun je het beste via Maastricht en Luik reizen. Vanaf station Maastricht rijdt er ieder uur een trein naar Luik (Liège-Guillemins). Hier kun je overstappen op een Thalys naar Paris Nord en vervolgens op de TGV naar Lyon. Houd wel rekening met een transfertijd van 70 minuten op station Paris Nord. Je kunt er ook voor kiezen om met de intercity naar Brussel Zuid/Midi te reizen en vanaf daar verder via Parijs naar Lyon. De snelste verbinding, met de Thalys en de TGV doet er iets meer dan zes uur over om je van Maastricht naar Lyon te brengen.