Treinreis naar Gent

Waarom met de auto als je ook met de trein kunt reizen naar Gent?

Het Belgische Gent wordt vaak in één adem genoemd met Brugge omdat beide steden dicht bij elkaar liggen en populair zijn als bestemming voor toeristen uit Nederland, zowel voor een dagje als voor een weekend. Gent is prima te bereiken met de trein vanuit Nederland. Dus kies voor een relaxt dagje weg of een ontspannen weekend bij onze zuiderburen en neem de trein naar Gent.

De internationale trein naar Antwerpen en Brussel

Vanuit Nederland rijdt regelmatig een internationale trein naar België. Na het onvoorziene stoppen van de hogesnelheidslijn Fyra vanwege aanhoudende technische problemen werd in allerijl de internationale trein in ere hersteld, die al uit de dienstregeling was geschrapt. Vanaf station Amsterdam rijdt deze trein nu weer ieder uur via Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar België. De trein stopt op station Antwerpen Centraal. Vanaf dit station kun je een intercity nemen naar Gent.

Treintickets naar Gent

Een ticket voor de trein naar Gent kun je kopen bij de NS kaartautomaat op de stations. Maar vaak is het voordeliger om je ticket online te kopen. Er zijn regelmatig acties met scherpe aanbiedingen en dan ben je veel goedkoper uit. Heb je dus een dagje Gent in de planning, houd dan het internet in de gaten of er een goedkoop ticket wordt aangeboden. Heb je recht op korting omdat je een voordeelabonnement hebt dan wordt deze korting in sommige gevallen verrekend. Maar vaak zijn actietarieven waarbij een vaste prijs per ticket geldt voordeliger.

De Thalys is de snelste manier van reizen

Je kunt er voor kiezen om vanuit Nederland met de Thalys naar Antwerpen te reizen. Dit scheelt je vanuit Rotterdam drie kwartier reistijd ten opzichte van de gewone intercity die langzamer rijdt en op meer stations stopt. Vanuit Antwerpen neem je een intercity naar Gent Sint Pieters, het belangrijkste station van de stad. Het tweede station van Gent is Gent Dampoort.

Vanuit Limburg naar Gent

Woon je in Limburg dan is reizen via Maastricht het meest efficiënt. In Maastricht neem je de trein nar België en Luxemburg en je stapt uit op het station van Luik (Liège Guillemins) Hier kun je overstappen op de intercity naar Gent. Deze trein rijdt via Leuven en Brussel.Booking.com