Treinreis naar Düsseldorf

Een treinreis naar Düsseldorf gaat supersnel

Düsseldorf is een populaire Duitse stad voor Nederlanders omdat het vlak over de grens ligt. Tijdens de kerstperiode zijn de kerstmarkten daar en ook in Keulen bij Nederlanders razend populair. Veel mensen kiezen ervoor om per trein naar Düsseldorf te reizen, ook omdat het een belangrijk overstapstation is wanneer je verder reist door Duitsland of richting Zwitserland of Oostenrijk. Ook vliegen van Düsseldorf is populair bij Nederlanders., maar bedenk wel dat dit laatste niet erg milieuvriendelijk is.

De ICE heeft de snelste verbinding

De InterCity Express, de snelle Duitse trein die ook in Nederland rijdt, is de snelste en meest comfortabele manier om vanuit midden Nederland naar Düsseldorf te reizen. Voor deze trein is het eer aan te raden om een plaats te reserveren. Het is niet verplicht, maar als je het niet doet loop je grote kans dat je de hele reis moet staan want deze treinen zijn erg populair, zowel bij forensen in het grensgebied als voor mensen die voor hun plezier op reis gaan.

Na de laatste stop in Nederland op station Arnhem, is Düsseldorf de derde halte van de ICE, na Oberhausen en Duisburg. Vanaf Amsterdam duurt de reis ruim 2 uur. Heb je geen haast of woon je in het zuiden van het land dan kun je ook via Eindhoven en Venlo reizen. Vanuit Venlo is er een rechtstreekse trein naar Düsseldorf. De reis duurt op deze manier wel drie en een half uur vanuit Amsterdam dus je bent vanuit de hoofdstad ruim een uur langer onderweg. Beide verbindingen rijden overdag iedere twee uur.

Vanuit Oost Nederland

Vanuit het oosten van Nederland kun je via Deventer of Hengelo naar Düsseldorf reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt vanuit Nederland naar het station van Rheine reizen. Daar vertrekt een rechtstreekse intercity naar Düsseldorf. Je kunt ook reizen via Munster en Dortmund.

Doorreizen na Düsseldorf

Düsseldorf is een belangrijk knooppunt in het Duitse spoorwegnet. Net als Keulen en Frankfurt is het een groot station waar vandaan veel intercity’s vertrekken naar alle uithoeken van het land. Duitsland is sowieso het land van de lange treintrajecten. Het is in Duitsland geen uitzondering om vijf of zes uur in dezelfde trein te zitten om op je eindbestemming te komen. Gelukkig hebben alle intercitytreinen een restauratierijtuig waar je snacks en zelfs complete maaltijden kunt kopen. Probeer echter niet om zonder geldig vervoersbewijs te reizen, want de controle is streng. Na iedere stop lopen de “zugbegleiter” door de coupés om te controleren of er nieuwe reizigers zijn ingestapt.Booking.com