Stedentrip Salzburg met de trein

Boek een stedentrip met de trein naar Salzburg

Salzburg is Mozartstad bij uitstek. Alles in de stad ademt de sfeer van deze beroemde componist. De beroemde bonbons, Mozartkügeln, zijn in iedere toeristenwinkel te koop. Verder grossiert Salzburg in schattige kasteeltjes en kastelen. Het kasteel dat model stond voor de wereldberoemde film The Sound of Music staat net buiten Salzburg. Er zijn meer locaties in de stad die aan deze film herinneren. Je kunt ze bekijken bij de speciale Sound of Music tour door de stad. Salzburg kun je bezoeken met het vliegtuig en ook met de auto erheen rijden is wel te doen. Maar de meest relaxte manier is een stedentrip Salzburg met de trein.

Diverse reismogelijkheden vanuit Nederland

Dankzij de InterCity Expres, de Duitse hogesnelheidstrein die ook in Nederland rijdt, zijn er verschillende mogelijkheden om zonder al te veel overstappen naar Salzburg te reizen. De snelste verbinding is die via Frankfurt am Main Hbf. Hier kun je overstappen op de ICE naar München. Vanuit station München Hbf vertrekt de EuroCity trein die rechtstreeks naar Salzburg rijdt. De reis duurt via dit traject 9 en een half uur. Je kunt ook reizen met de intercity richting Berlijn. Je stapt dan over op station Hannover. Hier neem je de ICE naar München en vervolgens de Meridian Zug naar Salzburg. Het laatste traject neemt dan nog 1 uur ene 45 minuten in beslag.

De route via Venlo en Düsseldorf

Woon je in Zuid-Nederland dan is de route via Venlo de meest efficiënte. Je reist dan met de regionale trein vanuit Venlo naar Düsseldorf. Hier stap je over op de ICE naar München waar je vervolgens kunt overstappen op een trein naar Salzburg, net over de Duitse grens met Oostenrijk.

Met de nachttrein naar Salzburg

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Salzburg reizen sinds een groot deel van de nachttreinen uit de dienstregeling is genomen omdat ze niet meer rendabel waren. De CityNightLine (CNL) rijdt gelukkig nog wel voor degenen die reizen in de nacht prettig vinden. Je vertrekt om half negen uit Amsterdam en komt ’s morgens vroeg in München aan. Vanuit München heb je diverse mogelijkheden om naar Salzburg te reizen. Je kunt dus zelf beslissen of je eerst uitgebreid wilt ontbijten op het grote station van München of meteen wilt doorreizen naar Oostenrijk.