Treinreis naar Frankfurt

Treinreis naar Frankfurt is snel en milieuvriendelijk !

Frankfurt is één van de belangrijkste en grootste stations van Duitsland. Dat geldt voor het Hauptbahnhofstation, maar eigenlijk nog meer voor Frankfurt Flughafen. Het is niet voor niets dat je deze stationsnaam op alle mogelijke schrijfwijzen in de bekendste Europese treinplanner, die van de Belgische spoorwegen, kunt invoeren en je komt steeds op het juiste station uit. Frankfurt is qua luchthaven één van de grootste en dus komen er veel internationale reizigers. Ook vanuit Nederland vliegen veel mensen vanaf Frankfurt. Met de trein naar Frankfurt is een goed idee, want je reist snel en comfortabel met de hogesnelheidstrein.

De InterCity Express naar Frankfurt

Al jarenlang rijdt de Duitse InterCity Express (ICE) ook in Nederland. Dagelijks om de twee uur vertrekt et een ICE trein vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem richting Duitsland. De meeste van deze treinen rijden door tot Frankfurt en stoppen zowel op de Hauptbahnhof als op het station bij het vliegveld. Neem alleen wel kauwgom mee, want de trein raast met snelheden van rond de 300 km per uur door de tunnels in het Harzgebergte en dat kan nog wel eens leiden tot oorklachten. Maar feit is dat het traject razendsnel wordt afgelegd. Wanneer je op Amsterdam Centraal instapt sta je drie uur en drie kwartier later op de luchthaven van Frankfurt.

Vele wegen leiden naar Frankfurt

Niet alleen naar Rome, ook naar Frankfurt leiden vele wegen. In principe kun je wanneer je eenmaal in Duitsland bent vanaf ieder station naar Frankfurt reizen en in de meeste gevallen met comfortabele ICE en IC verbindingen. Het spoorwegnet van Duitsland is dicht en druk bereden en de frequentie van de treinen is hoog. Net als in Nederland zijn er wel eens storingen, dus ook in Duitsland moet je rekening houden met vertraging en uitval van treinen. Dit wordt over het algemeen wel duidelijk omgeroepen op de stations.

Vanuit het zuiden van Nederland naar Frankfurt

Wil je vanuit zuid Nederland naar Frankfurt reizen dan is het een optie om via Maastricht en Luik naar Keulen te reizen en vanaf daar de ICE naar Frankfurt te nemen. Een andere mogelijkheid is de rechtstreekse verbinding van Maastricht naar Düsseldorf, en vanaf dit station de ICE vanuit Nederland naar Frankfurt.Booking.com