Een stedentrip met de trein naar Lille

Lille Europe is een populaire bestemming vanuit Nederland. Gemakkelijk te bereiken per trein en daarom een graag geboekte bestemming voor toeristen. Er is veel te doen en je kunt er prima winkelen. Lille ligt op de route van de Eurostar, de snelle treinverbinding naar Londen.

Vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken

Lille Europe, vlak over de grens tussen België en Frankrijk, kun je op twee manieren per trein bereiken. Houd je van opschieten en rechtstreeks naar je bestemming reizen dan kies je voor de Eurostar. Die rijdt vanaf het vertrekstation Brussel Zuid/Midi rechtstreeks naar Lille. De reis duurt iets meer dan een half uur. Voor de Eurostar moet je verplicht een zitplaats reserveren en je moet ruim op tijd aanwezig zijn.

Omdat de Eurostar doorrijdt naar Londen vindt er op het station in Brussel douanecontrole plaats van personen en bagage. De incheckprocedure is vergelijkbaar met die op een vliegveld. Lille was voorheen alleen uitstapstation, maar je kunt hier tegenwoordig ook aan boord gaan van de Eurostar.

De route naar Brussel

Het is aan te raden om tijdig te vertrekken wanneer je de Eurostar hebt geboekt. Mis je je aansluiting dan is het maar de vraag of je met een volgende trein mee kunt, want doorgaans zijn ze helemaal volgeboekt. En de internationale trein vanuit Nederland heeft nogal eens vertraging of er vallen treinen uit. Het advies is dan ook om een trein eerder te nemen. Gaat je reis zonder vertraging dan ben je ruim op tijd op Brussel Zuid/Midi en kun je nog even winkelen in de grote stationshal of even wat eten voordat je doorreist. De internationale trein naar België vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt via Den Haag , Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar België. De trein stopt ook op Antwerpen CS.

Alternatieve route voor een stedentrip Lille

Wil je niet met de Eurostar reizen dan kun je ook met gewone treinen in Lille komen. De reis duurt dan niet eens zo heel veel langer omdat je geen rekening hoeft te houden met de inchecktijd voor de Eurostar. En je ziet meer van de omgeving als je met gewone treinen reist. Kies je voor deze optie dan reis je eerst vanuit Nederland met de internationale trein naar Antwerpen CS. Daar neem je de intercity naar Kortrijk. Op station Kortrijk kun je overstappen op de IC naar Lille. De reis duurt ongeveer drie en een half uur.