Treinreis naar Londen

Boek een treinreis naar Londen ipv het vliegtuig

Londen spreekt nog steeds voor veel mensen tot de verbeelding. Shoppingstad bij uitstek en beroemd om de vele bekende bezienswaardigheden als Buckingham Palace en The Big Ben. Een weekendje shoppen in Londen staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Sinds de opening van de treinverbinding is het reizen naar Londen een stuk makkelijker geworden. Het is in de meeste gevallen sneller dan met het vliegtuig.

De snelste route naar Londen

De snelste manier om vanuit Amsterdam per trein naar Londen te reizen is met de Thalys en vervolgens vanaf Brussel Zuid/Midi met de Eurostar. Als je voor deze combinatie kiest dan sta je in minder dan vijf uur in hartje Londen. Trek daar nog het uur tijdsverschil af bij aankomst en het is zelfs minder dan vier uur. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de gewone internationale trein naar Brussel te reizen. Houd er dan wel rekening mee dat deze dienstregeling op dit moment niet optimaal is vanwege de problemen op dit traject. Het is verstandig om voor vertrek te controleren of de door jou gewenste trein wel rijdt.

Aankomst in hartje Londen

Je komt aan met de Eurostar op het geheel vernieuwde station Londen St. Pancras, een enorm complex maar wel heel overzichtelijk. Vanaf dit station kun je verder reizen met het uitgebreide metronetwerk of je neemt een spotgoedkope taxi naar je eindbestemming. Of je steekt ondergronds over naar station Londen Kings Cross, waar vandaan treinen vertrekken naar onder andere het Schotse Edinburgh en Iverness. Ook diverse regionale bestemmingen zijn bereikbaar vanaf station Kings Cross. Londen is het ideale uitgangspunt voor een treinrondreis door Engeland of Schotland.

Reizen vanuit Zuid-Nederland

Wil je vanuit het zuiden van Nederland naar Londen reizen dan is het efficiënter om via Luik naar Brussel te reizen. Met de internationale trein vanuit Maastricht reis je naar Luik en daar kun je met de intercity of de InterCity Express rechtstreeks naar Brussel reizen. De reistijd naar Londen bedraagt vanaf station Maastricht iets meer dan vier uur, inclusief de verplichte transfertijd op station Brussel Zuid/Midi.Booking.com

Londen bezoeken

Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het is het culturele, politieke en economische centrum van het land en is ook in de rest van de wereld een belangrijke speler. Samen met Tokio, Parijs en New York wordt het gezien als één van de alfa-wereldsteden. Zeker in de 18e en 19e eeuw was Londen de belangrijkste schakel van de wereld als hoofdstad van het Britse Rijk. Momenteel telt de stad zo’n 8,7 miljoen inwoners.

Reizen naar Londen

De makkelijkste manier om naar Londen te reizen is om het vliegtuig te pakken,. Echter is dit niet de meest milieuvriendelijke manier. De stad heeft zes verschillende vliegvelden en het is daarom belangrijk om te kijken waar jouw verblijfplaats het dichtst in de buurt zit.

Als je hier geen rekening mee houdt kan de reistijd naar het hotel erg lang zijn. Het is ook mogelijk om met de auto of de trein naar Londen te reizen. Als je met de auto gaat zal je de pond pakken bij Calais.

Let wel op: in Londen rijden ze aan de linkerkant van de weg in plaats van rechts! Als je de trein naar Londen pakt zal je eerst naar Brussel moeten reizen om daar de Eurostar naar Londen te pakken.

Bezienswaardigheden Londen

Er is in Londen voldoende te zien en te beleven. Er zijn vier plaatsen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, maar verder zijn er mooie parken, musea en noem maar op. Hieronder vind je aantal van deze bezienswaardigheden opgesomd.

Tower of London & Tower Bridge

Dit is één van de vier plaatsen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit gebouwencomplex ligt aan de rivier de Theems. Het heeft veel functies vertolkt: koninklijk paleis, staatsgevangenis, fort, arsenaal en museum. De nabijgelegen brug, de Tower Bridge, bedankt zijn naam aan de Tower of Londen. Deze twee plekken zijn makkelijk na elkaar te bezichtigen, dus hiermee sla je gelijk twee vliegen in één klap.

Palace of Westminster & de Big Ben

De Palace of Westminster is het parlementsgebouw waar vanuit het Verenigd Koninkrijk wordt aangestuurd. Aan dit gebouw vind je de klokkentoren genaamd ‘Elizabeth Tower’. De grootste van deze vijf klokken is de Big Ben. Dit is één van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Londen en iedereen wilt dan ook een foto maken waar zij opstaan met de Big Ben. Ook hier sla je weer twee vliegen in één klap met twee bezienswaardigheden!