Zürich

Stedentrip Zürich met de trein

Zürich is één van de bekendste steden van Zwitserland. Het is een belangrijk knooppunt van treinverbindingen in het altijd punctuele treinland bij uitstek. Treinreizen door Zwitserland is sowieso al een belevenis, bijna nergens rijden de treinen zo stipt op tijd als in Zwitserland en nergens zijn de trajecten door de bergen zo adembenemend mooi als in dit land. Zürich is een prima startpunt voor een treinrondreis door Zwitserland.

Reizen naar Zürich vanuit Nederland

De snelste route naar Zürich is via de InterCity Express naar Basel. Op station Basel SBB kun je overstappen op een rechtstreekse ICE naar Zürich. Wanneer je dat liever doet kun je ook in Mannheim overstappen op de ICE naar Zürich. Dit is dezelfde trein, dus ongeacht waar je overstapt je komt op hetzelfde tijdstip aan. Via deze route duurt de reis naar Zürich iets minder dan acht uur.

Alternatieve route via Parijs

Reis je liever via Parijs met de Thalys dan is dat ook mogelijk. De Thalys komt aan op station Paris Nord, waarna je via de looproute en een regionale trein naar het internationale station Paris Gare de Lyon gaat. Vanaf PGL vertrekt de rechtstreekse Train a Grande Vitesse (TGV) naar Zürich. De reis vanaf Parijs duurt vier uur, het totale traject vanaf station Amsterdam Centraal iets meer dan acht uur.

Alternatieve routes

Ook voor Zürich geldt dat er vele wegen en ook vele sporen naartoe leiden. Reis je liever niet met hogesnelheidstreinen omdat je van het uitzicht onderweg wilt genieten dan kun je er ook voor kiezen om vanuit Nederland de intercity richting Berlijn te nemen. Je stapt op station Osnabrück over op de trein naar Stuttgart en vanaf Stuttgart op de rechtstreekse intercity naar Zürich.

De nachttrein naar Zürich

Je kunt ook met de rechtstreekse nachttrein naar Zürich reizen. Deze vertrekt om half negen vanaf Amsterdam Centraal en stopt ook nog in Utrecht en Arnhem. De CityNightLine (CNL) arriveert om acht uur ’s ochtends op het station van Zürich. Voor mensen die haast hebben en een half uur reistijd willen winnen is er de mogelijkheid om op het station van Basel uit te stappen en daar de intercity naar Zürich te nemen. Op deze manier ben je een half uur eerder op je eindbestemming.
Treinrondreis Zwitserland