• kerstmarkten van Frankrijk
  • kerstmarkten van Frankrijk
  • kerstmarkten van Frankrijk
  • kerstmarkten van Frankrijk

De gezelligste kerstmarkten van Frankrijk

geplaatst in: blog | 0

De meeste Nederlandse kerstliefhebbers bezoeken jaarlijks een van de kerstmarkten in Duitsland. De Duitse kerstmarkten zijn heel bekend, maar wist jij dat je de kerstgezelligheid ook kan opzoeken in Frankrijk. In Noord-Frankrijk zijn meerdere grote kerstmarkten te vinden. Als je met de kinderen op bezoek gaat in het noorden van Frankrijk dan kan je ze ook nog verrassen met een dagje Disneyland Parijs. Dit immens grote pretpark zal ook omgetoverd zijn in een kerstparadijs. Bekijk hieronder de gezelligste kerstmarkten van Frankrijk:

Kerstmarkt in Lille

De kerstmarkt in Lille start eind november en blijft tot het einde van het jaar staan. De hele week door is de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad geopend. Alleen op maandag 25 december is de markt gesloten, probeer daar dus rekening mee te houden. In het centrum staan rond de tachtig kraampjes, waar ondernemers uit heel Europa leuke kerstartikelen en lekkernijen verkopen. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek aan de enige echte Kerstman en concerten. Het centrum van Lille is eenvoudig bereikbaar met de auto, maar ook met de trein.

kerstmarkten van FrankrijkKerstmarkt in Parijs

Parijs, de stad van de liefde! Het is ook een unieke bestemming voor een bezoek aan de kerstmarkt. Er staan door de wereldstad heen diverse kerstmarkten, bijvoorbeeld nabij de Sacré Cœur en in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Maar ook een wandeling over de Champs-Élysées raden wij aan, aangezien alle winkels op de beroemde winkelstraat zijn versierd. Nabij de Notre-Dame kathedraal is ook nog een leuke kerstmarkt te vinden, waar vooral veel bijzondere kunstobjecten te koop zijn.Ga met de trein naar Parijs !

Kerstmarkt in Colmar

Misschien heb jij wel eens eerder gehoord van de kerstmarkt in Colmar, dat zou namelijk heel goed kunnen. Deze kerstmarkt viel in 2017 in de prijzen en werd op een haar na niet de beste kerstmarkt van ons continent. Desondanks is het echt genieten in Colmar. Deze middeleeuwse stad biedt een hele hoop activiteiten aan, maar je kan ook wandeling maken over de kerstmarkt en genieten van een geweldige kerstsfeer. De kerstmarkt in Colmar opent rond 22 november zijn deuren.

Kerstmarkt in Arras

De kerstmarkt in Arras staat bekend om zijn prachtige verlichting. De hele stad ademt kerst, maar vooral op het Grand’Place. Geniet van de vele kerstbomen rondom de markt, maak een ritje in het reuzenrad en ga heerlijk schaatsen op de schaatsbaan. En leuke cadeautjes zal je beslist vinden bij een van de vele chalets. De hotels in Arras zitten al aardig snel vol in de decembermaand, het is daarom raadzaam om zo vroeg als mogelijk alvast te reserveren.

Kerstmarkt in Amiens

De kerstmarkt in Amiens is heel gemakkelijk te bereiken, aangezien de stad in het noorden van Frankrijk ligt. De markt kent de naam ‘Parfums d’Hiver’ en bestaat uit meer dan 130 verschillende kraampjes. Jaarlijks kent de kerstmarkt weer een ander uniek thema, bijvoorbeeld sprookjes. In de kathedraal van Amiens is het mogelijk om een opvoering te bezoeken. De kerstmarkt in Amiens begint al vroeg in november.

Kerstmarkt in Metz

In Metz kunnen de bezoekers ook genieten van een bijzondere grote kerstmarkt. Halverwege november begint de markt en deze duurt tot 30 december. Het leuke is dat er diverse kerstmarkten in de stad kunnen worden bezocht. Er worden ook allerlei leuke activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Ga ook beslist eens naar het Place Saint Louis, daar staat namelijk het allergrootste reuzenrad van Europa.