Treinreis naar Genua

Een treinreis naar Genua, dat is veel beter voor het milieu

Het Italiaanse Genua is een populaire vakantiebestemming, ook voor Nederlanders. Veel mensen reizen per vliegtuig of met de eigen auto naar deze Italiaanse stad, maar je kunt de reis ook per trein maken.

De route via Zwitserland

Je kunt vanuit Nederland via Zwitserland naar Genua reizen. Hiervoor neem je de ICE (InterCity Express) vanuit Nederland (Amsterdam, Utrecht of Arnhem) naar Keulen. In Keulen stap je over op de ICE naar Stuttgart. Daar aangekomen neem je de intercity naar Zürich en vervolgens in Zürich de EuroCity naar Milaan. Dan ben je bijna op je bestemming. Na nog een uur en drie kwartier arriveert de intercity in Genua. Je bent dan vanuit Amsterdam zo’n 15 uur onderweg geweest. Een hele reis, maar zeker de moeite waard. Een andere optie is de InterCity Express (ICE) naar Basel en vervolgens het traject via Bern en Brig naar Domodossola en Milaan naar Genua. Dit traject is iets korter qua reistijd, zo’n 14 en een half uur.

Reizen via Parijs

Je kunt er ook voor kiezen om via Parijs te reizen. Je reist dan vanuit Nederland met de Thalys via Brussel naar Paris Nord. Houd rekening met een transfertijd van een uur op het internationale station Paris Gare de Lyon. Hier neem je de TGV naar Torino Porta Susa in Italië. Vervolgens gaat de reis verder met de stoptrein naar Torino Porta Nuova, waar de stoptrein naar Genua vertrekt. Je bent dan vanuit Amsterdam ruim 14 uur onderweg geweest om je bestemming te bereiken.

Nachttrein naar Genua

Wil je uitgerust op je bestemming aankomen dan is de CityNightLine (CNL) een uitkomst. Je kunt in deze trein een slaapplaats reserveren. Er zijn couchettes voor vier en zes personen maar ook slaapcoupés voor 1 en2 personen. De CNL vertrekt ’s avonds om half negen uit Amsterdam en de volgende ochtend arriveer je om tien voor half zeven in Basel. Hier stap je over op de EuroCity trein naar Milaan en vervolgens op de EuroCity vanuit Milaan naar Genua. Denk er aan dat je ook voor de EuroCity treinen een plaats reserveert want dit is verplicht. In de luxe EC treinen vind je uiteraard een restauratierijtuig, reis je eerste klas dan wordt een hapje en drankje bij je zitplaats geserveerd.Booking.com