Stedentrip met de trein naar Venetië
Stedentrip met de trein naar Venetië

Een Stedentrip met de trein naar Venetië is beter voor het milieu en Venetië zelf

Venetië is de toeristische trekpleister bij uitstek. Veel mensen die Italië bezoeken combineren hun verblijf met een dagje Venetië. Deze stad is vanuit Rome en Milaan gemakkelijk per trein bereikbaar. Maar wil je vanuit Nederland rechtstreeks naar Venetië reizen, dan is ook dat mogelijk.

Reizen via Frankrijk

Kijkend naar het aantal reisuren is de snelste manier om vanuit Nederland naar Venetië te reizen. Je neemt allereerst de Thalys richting station Paris Nord. Hier reis je met lokaal vervoer of lopend naar het internationale station Paris Gare de Lyon. Vanaf dit station vertrekken de hogesnelheidstreinen die in Frankrijk rijden en voor het grensverkeer zorg dragen. Hier stap je op de Train a Grande Vitesse (TGV) naar Torino Porta Susa. Vanaf dit station vertrekt de EuroStar Italia naar Bologna. Dan is het nog een klein uurtje met opnieuw een EuroStar Italia naar Venetië. De totale reistijd is iets minder dan 14 uur.

Naar Venetië via Duitsland

Reis je liever via Duitsland dan is dat ook mogelijk, de reistijd is ongeveer even lang als via Frankrijk. Je reist eerst vanuit Nederland met de ICE naar Mannheim. Hier stap je over op de ICE naar München. In München reis je verder met de EuroCity trein naar Verona in Italië. Dan ben je er bijna. Vanuit Verona is het nog iets meer dan een uur met de EuroStar Italia naar Venetië.

Als je al in Italië bent

Verblijf je voor een stedentrip in Italië en wil je een dagje naar Venetië? Vanuit de grote steden is deze aparte stad eenvoudig te bereiken. Vanuit Rome rijdt een rechtstreekse EuroStar Italia naar Venetië, de reis duurt drie uur en drie kwartier. Deze trein rijdt ieder uur. Verblijf je in Milaan en wil je een dagje naar Venetië dan kun je zelfs ieder half uur met een rechtstreekse trein reizen. De reis duurt vanuit Milaan twee en een half uur. Vanuit Florence is de reistijd met de EuroStar Italia twee uur. Zoals uit de reisschema’s vanuit Nederland blijkt kun je ook vanuit de steden Bologna of Torino prima een dagtrip naar Venetië plannen. Deze stad wordt ook vaak opgenomen in treinrondreizen door Italië.