Treinreis naar Den Haag

Een treinreis naar Den Haag > Geen files!

Den Haag, de regeringsstad van Nederland. Bij veel buitenlandse toeristen ontstaat er verwarring want Nederland is één van de weinige landen waar de regering niet in de hoofdstad zetelt. Den Haag heeft twee belangrijke stations, Den Haag Centraal Station (CS) en Den Haag Hollands Spoor (HS). Den Haag HS is een drukker bereden station dan Den Haag Centraal. Dit komt omdat Den Haag CS een “kopstation” is, de treinen kunnen vanaf daar niet verder rijden en moeten dus in tegengestelde richting weer vertrekken. Daarom doen sommige intercity’s Den Haag CS niet aan maar stoppen ze alleen op Den Haag HS. Op station HS kunnen de treinen wel gewoon vanaf twee zijden het station binnenrijden. Daarom zijn er ook treinen die niet op CS stoppen maar alleen op HS.

Reizen naar Den Haag

Je kunt via het uitgebreide intercitynetwerk van de Nederlandse Spoorwegen vanuit iedere uithoek in ons land naar Den Haag reizen. Vanuit het zuiden rijden er rechtstreekse treinen via Brabant naar Den Haag. Ook vanuit het noorden kun je zonder overstap naar Den Haag reizen, omdat de treinen vanuit Groningen en Friesland na Utrecht ofwel naar Rotterdam doorrijden of naar Den Haag.

De kleinere stations rond Den Haag

Rondom Den Haag is nog een aantal kleinere stations. Zo is er het station Den Haag Laan van NOI (Laan van Nieuw Oosteinde) en het station Voorburg, dat zo ongeveer tegen Den Haag aangeplakt is. Op deze kleine stations rond Den Haag rijden sprinters, de vroegere stoptreinen van NS. Op deze treinen kun je overstappen vanaf de grote stations Den Haag HS en Den Haag CS. Maar je kunt in de stad ook gebruik maken van het uitgebreide tramnetwerk.

Van en naar het buitenland

Vanaf station Den Haag kun je rechtstreeks naar Antwerpen en Brussel reizen met de internationale trein. Deze trein vervangt voorlopig de hogesnelheidstrein Fyra . Voor deze trein geldt geen toeslag, en je kunt er dus voor binnenlands treinverkeer ook gebruik van maken. Wil je bij voorbeeld van Dordrecht naar Den Haag reizen, of van Amsterdam naar Den Haag, dan kun je ook gebruik maken van de treinen van en naar België.Booking.com