Stedentrip Praag met de trein

Prima te doen: Stedentrip Praag met de trein

Praag is de vriendelijke hoofdstad van Tsjechië, het land dat zich zonder bloedvergieten afscheidde van Slowakije, of was het andersom. Praag is en vriendelijke stad, met aardige mensen en gezellige drukte op straat van straatmuzikanten en andere kunstenaars zoals sneltekenaars die proberen wat bij te verdienen. Naar Praag kun je prima reizen per trein. Je kunt overdag reizen, zodat je veel van de omgeving kunt zien. Je kunt ook kiezen voor de nachttrein.

Met de dagtrein naar Praag

Er is geen rechtstreekse dagverbinding vanuit Nederland naar Praag. Wil je graag overdag reizen dan kun je de intercity naar Berlijn nemen. Vanuit Berlijn vertrekt vervolgens een rechtstreekse Eurocity trein naar Praag. De reis duurt in totaal 12 en een half uur. Een snellere verbinding is die met de IC Bus vanuit Nürnberg. Je reist dan vanuit Nederland met de InterCity Expres naar Frankfurt en vervolgens eveneens met een ICE naar Nürnberg. Hier vertrekt de rechtstreekse bus die je in drie en een half uur naar Praag rijdt. De reis duurt dan in totaal tien en een half uur. Je kunt ook via Hannover naar Nürnberg reizen, de reis duurt dan een uur langer.

De nachttrein naar Praag

Voorheen reed er een rechtstreekse nachttrein vanuit Nederland naar Praag. Deze is echter uit de dienstregeling genomen. Wil je nu met de nachttrein naar Praag reizen dan moet je in Duitsland overstappen. Je kunt met de InterCity Expres naar Keulen reizen, vanaf Keulen Hbf vertrekt een rechtstreekse nachttrein naar Praag. Je arriveert rond half twaalf ’s morgens in de Tsjechische hoofdstad. Een snellere verbinding, maar met één keer meer overstappen is via Frankfurt. Vanaf station Frankfurt Süd vertrekt eveneens een CityNightLne (CNL) die rechtstreeks naar Praag rijdt. Aankomst van deze trein is ’s morgens om half tien.

Reizen met een overnachting

Voel je er niet voor om een hele dag of nacht in de trein te zitten dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om halverwege je reis een hotel te boeken en daar te overnachten. De eerste treinen vanuit Duitsland naar Praag vertrekken ’s morgens al vroeg dus ook als je kiest voor een onderbreking ben je nog vroeg op de dag in Praag om direct na aankomst de stad te gaan verkennen. Het station van Praag ligt midden in het centrum, alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.Booking.com