Treinreis naar Barcelona

Een treinreis naar Barcelona voor een stedentrip

Met de trein naar Barcelona, je zult misschien niet direct op het idee komen omdat het vliegtuig meer voor de hand ligt. Maar vergis je niet: een vliegreis kost soms meer tijd. Je moet immers ook naar het vliegveld reizen, op tijd aanwezig zijn en bij aankomst ook nog reizen om op de uiteindelijke plaats van bestemming te komen. De trein brengt je vanaf ieder station in Nederland naar Barcelona. En je ziet onderweg ook nog wat van de omgeving.

Reizen via Frankrijk

Om met de trein naar Barcelona te reizen ga je eerst naar Frankrijk. De meest comfortabele manier is om vanuit Nederland met de Thalys naar Parijs te reizen. Vanaf station Paris Nord, de eindbestemming van de Thalys, kun je met de metro of lopend naar het vertrekstation van de TGV verder naar het zuiden, Paris Gare de Lyon.

Drie keer per dag naar Barcelona

Wil je op dezelfde dag vertrekken en aankomen dan zijn er vanaf Amsterdam drie mogelijkheden om naar Barcelona te reizen. Om tien over 7 en vervolgens om kwart over 8 en kwart over 9 vertrekt de Thalys naar Parijs die aansluiting geeft richting Barcelona. Wil je Parijs liever vermijden dan kun je er ook voor kiezen om op station Brussel Midi/Zuid de TGV naar Valence te nemen. Je hebt daar vervolgens aansluiting op een hogesnelheidstrein naar Barcelona. De reistijd is tussen de ruim 11 en ruim 13 uur vanaf station Amsterdam Centraal. Deze treinen stoppen op station Barcelona Sants, dit bevindt zich op loopafstand van de Rambla.

Met de nachttrein naar Spanje

Er rijdt vanuit Frankrijk ook een nachttrein naar Spanje. Deze vertrekt vanaf station Paris Austerlitz, in de nabijheid van Paris Nord. De nachttreinen vertrekken ’s avonds tussen half tien en half elf en je stapt de volgende morgen over op station Port Bou of in Toulouse. Met de nachttrein kom je aan op station Barcelona Franca, ook dit station ligt op iets verdere loopafstand van de Rambla, al kun je natuurlijk ook een taxi nemen als je daar in de buurt je hotel hebt.Booking.com

Barcelona bezoeken

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en telt ruim 1,6 miljoen inwoners. De stad ligt aan de Middellandse Zee en is mede hierom ook enorm in trek bij toeristen. De stad heeft een belangrijke haven en is hierdoor ook een belangrijke handelsstad. Verder heeft de stad heel veel te bieden aan hun bezoekers: maar liefst negen bouwwerken in de stad staan op de UNESO Werelderfgoedlijst. Genoeg te zien dus tijdens jouw trip naar Barcelona!

Bezienswaardigheden Barcelona

Zoals gezegd staan er negen bouwwerken in Barcelona op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is dus voldoende te zien en te doen. Barcelona is een levendige stad waar dag en nacht wel iets te doen valt. Hieronder vind je een aantal plekken of bouwwerken die je zeker gezien moet hebben.

De Ramblas

Het is één van de meest toeristische plekken die je in Barcelona kunt vinden, maar je moet deze wandelpromenade zeker gezien hebben. Je vindt hier levende standbeelden, sneltekenaars en andere straatartiesten. Daarnaast vind je hier ook oplichters die maar al te graag met jou het spel ‘balletje balletje’ willen spelen. Trap hier niet in! Jaarlijks wordt deze toeristische trekpleister door zo’n 78 miljoen mensen bezocht.

Treisreis naar Barcelona

De Sagrada Família

Jaarlijks trekt de Sagrada Família miljoenen bezoekers en dat terwijl het nog steeds in de bouwsteigers staat. De bouw van de tempel startte in 1882 en zal volgens berekeningen pas in 2026 af zijn. De bouw van het prachtige bouwwerk is altijd gefinancierd met geld van donaties en dit is dan ook een reden dat de bouw zo lang duurt.

Treinreis naar Barcelona

Camp Nou

Dit is het voetbalstadion van de club FC Barcelona. Als zij een thuiswedstrijd spelen biedt het stadion aan bijna 100.000 bezoekers plaats. De club geldt als één van de beste ploegen van de wereld en hierdoor trekt het jaarlijks een hoop bezoekers aan.

Je kunt een rondleiding krijgen door het stadion en een bezoek brengen aan het museum. Ook veel Nederlanders hebben het shirt van FC Barcelona gedragen: Johan Cruijff, Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Giovanni van Bronckhorst zijn een aantal grote Nederlandse namen.

Treinreis naar Barcelona