Treinreis naar Avignon

Naar Avignon met de trein is snel en milieuvriendelijk !

Een treinreis naar Avignon in Frankrijk is heel comfortabel. Veel mensen geven hier dan ook de voorkeur aan boven dat ze zich met de auto in het drukke Franse verkeer wagen. Buiten dat blijft de trein het meest milieuvriendelijke vervoermiddel ! Vanuit Nederland reis je sowieso al heel gemakkelijk naar Parijs met de rechtstreekse Thalysverbinding vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. En vanaf station Brussel Midi of Paris Nord is het dan vrij eenvoudig om naar Avignon te reizen. Voor de Thalys moet je verplicht reserveren, hiervoor is een apart ticket nodig, je kunt met deze trein in Nederland dus niet met de OV chipkaart reizen.

De treinreis duurt 6 tot 8 uur

Afhankelijk van de route die je kiest en het tijdstip waarop je reist ben je vanuit Amsterdam zo’n 14 uur onderweg naar Avignon. De meest praktische verbinding is die via Brussel. Je reist met de internationale trein of de Thalys naar Brussel Zuid/Midi. Dit is het internationale treinstation van Brussel, vanaf hier vertrekken de Thalys en TGV treinen via verschillende routes richting het zuiden. De TGV naar Avignon rijdt rechtstreeks vanaf Brussel Midi. Dit is de meest comfortabele verbinding. Voor deze trein is reserveren verplicht.

Vanuit Limburg naar Avignon

Vanuit het zuiden van ons land kun je het eenvoudigst via België naar Avignon reizen. Met de internationale trein vanuit Maastricht reis je naar Luik. Vanaf station Luik vertrekt de Thalys of de ICE rechtstreeks naar Brussel Zuid/Midi. Vanaf Brussel Midi kun je vervolgens met de rechtstreekse TGV naar Avignon, of je reist via Parijs. In dat laatste geval moet je wel rekening houden met meer overstappen en ook een aardig stukje lopen op de stations van Paris Nord en Paris Lyon. Dus als je van comfortabel reizen houdt neem je vanaf Brussel de rechtstreekse TGV, waarvoor je dus vooraf een zitplaats moet reserveren.

Geen nachttreinen naar Avignon

Er rijden geen nachttreinen naar Avignon. Als je ervoor kiest om ’s avonds naar Avignon te willen reizen dan kom je niet verder dan Paris Nord. Daar zul je moeten wachten tot de eerste trein ’s morgens vertrekt. De eerste treinen vanuit Parijs en Brussel vertrekken tussen 6 en 7 uur ’s morgens. Je bent dan rond het middaguur in Avignon vanuit Brussel. Reis je vanaf station Paris Nord dan ben je ’s morgens om 9 uur in Avignon.Booking.com