Oslo

Met de trein naar Oslo. Je zult het misschien niet meteen bedenken als mogelijkheid maar het kan wel degelijk. En het is bovendien een mooie reis om te maken. Je moet er wel een dag voor reserveren, want je bent wel even onderweg.

Een reis van ruim een dag

Zoals gezegd ben je wel even onderweg wanneer je met de trein naar Oslo wilt reizen. Je kunt omreizen via Zweden, je kunt in Malmö de nachttrein nemen naar Stockholm en de volgende dag doorreizen naar Oslo. Wil je de kortste route volgen dan reis je via Kopenhagen. Maar er is geen goede nachtverbinding, dus dat betekent dat je dan meerdere keren moet overstappen en soms een paar uur moet wachten op aansluiting. Omdat dit erg vermoeiend is, is het dan een beter idee om bij voorbeeld in Kopenhagen een hotelovernachting te boeken en de volgende dag door te reizen naar Stockholm.

De route via Kopenhagen

De route via Kopenhagen gaat via overstappen in Osnabrück en Hamburg. Wanneer je ’s morgens om 9 uur uit Amsterdam vertrekt arriveer je om half negen in de avond in Kopenhagen. De volgende ochtend reis je via de Zweedse steden Malmö en Göteborg door naar Oslo. De reis duurt dan nog ruim acht en een half uur. Je kunt ook kiezen voor regionale treinen, dan moet je vaker overstappen en duurt de reis uiteraard langer. Maar als de reis onderdeel is van je vakantie en je wilt zo veel mogelijk van de omgeving zien dan is dit een goed alternatief.

De trein op de boot

Een unieke route is die met de veerboot waar de trein op meegaat. Je reist dan met de intercity vanuit Nederland naar Berlijn. Je arriveert ’s avonds rond tien uur en een uur later vertrekt de nachttrein naar Malmö. Deze trein rijdt naar de haven van Hamburg waar hij op de veerboot wordt gereden. De volgende morgen rijdt de trein door in Zweden en je arriveert begin van de ochtend in Malmö. Vanuit deze stad reis je vervolgens met de hogesnelheidstrein X2000 naar Göteborg. Hier kun je met de stoptrein doorreizen naar je eindbestemming Oslo, waar je ’s middags rond vijf uur arriveert. Het station van Oslo ligt midden in het centrum, dus je kunt direct de stad in. Of naar je hotel om uit te rusten van de lange reis.