Boek een stedentrip Rome met de trein. Snel en voordeliger dan je denkt

Rome is een stad die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Er is veel te zien, de oude architectuur is soms overweldigend. De mooie pleinen met de beroemde fonteinen, veel mensen dromen ervan om deze stad ooit te bezoeken. Je kunt naar Rome met het vliegtuig, maar een mooie stedentrip Rome met de trein naar de Italiaanse hoofdstad is ook zeker de moeite waard.

Naar Rome via Basel en Milaan

De meest comfortabele verbinding, die met de minste overstappen, is via Basel en Milaan. Meerdere keren per dag vertrekt er een InterCity Express (ICE) rechtstreeks vanuit Nederland naar Basel. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Op station Basel SBB stap je vervolgens over op de EuroCity naar Milaan. Deze reis duurt zo’n vijf uur. Bij aankomst heb je goede aansluiting op de EuroStar Italia naar Rome. Wanneer je ’s morgens om half acht uit Amsterdam vertrekt arriveer je om tien over half twaalf ’s avonds in Rome. Vind je dat nu wat te gortig, dan kun je natuurlijk ook besluiten om in Basel of Milaan te overnachten en de volgende dag door te reizen.

De route via Parijs

Je kunt ook via Parijs naar Rome reizen. Je vertrekt dan om kwart over acht uit Amsterdam met de Thalys naar station Paris Nord. Vervolgens kun je lopend of met regionaal vervoer naar station Paris Gare de Lyon, waar de TGV naar Torino Porta Susa vertrekt. Deze arriveert om kwart over zes ’s avonds. Een uur later vertrekt hier de EuroStar Italia naar Rome. Dit is dezelfde trein die ook via Milaan rijdt. Je aankomsttijd is dus ook nu 23.40 uur.

’s Nachts naar Rome reizen

Als je graag ’s nachts reist dan kun je vanuit Amsterdam om 19.00 uur vertrekken met de CityNightLine (CNL) richting Basel SBB. Hier arriveer je ’s morgens om kwart over zes. Om half zeven vertrekt de Eurocity naar Milaan, waar je vervolgens aansluiting hebt op de EuroStar Italia naar Rome. Aankomst in de Italiaanse hoofdstad om twee uur in de middag.

Reizen vanuit Limburg

Wil je vanuit Limburg naar Rome reizen dan kies je voor de route via Duitsland en Zwitserland. Je moet er dan geen bezwaar tegen hebben om veelvuldig over te stappen. De reis duurt tussen de 15 en 17 uur en je moet rekening houden met minstens 5 keer overstappen. De snelste verbinding brengt je in 14 uur en drie kwartier naar Rome, maar dan moet je onderweg wel acht keer overstappen. Deze route loopt via Aken, Keulen, Basel, Bern en Milaan. Je arriveert om negen uur ‘s avonds op station Roma Termini.

Een stedentrip Rome met de trein is zo gek nog niet toch?

Stedentrip Rome met de trein en bezoek de bezienswaardigheden

Rome is een stad met enorm veel historie; denk hierbij aan de glorietijden met de Romeinen. Dit zie je in de stad ook zeker terug. Er zijn veel plaatsen waar wordt herinnerd aan het Romeinse tijd wat natuurlijk enorm speciaal is. Verder kan je in Rome genieten van de leuke terrasjes, de heerlijke pizza en niet te vergeten: ijs! Zoals je weet zijn de Italianen echte pasta en pizza experts, maar ook op het gebied van ijs kunnen ze wat. Er valt dus genoeg te genieten in Rome.

Reizen naar Rome

Als je naar Rome gaat is de keuze voor de trein snel gemaakt. Zeker als je slechts een aantal dagen gaat is het trein ideaal. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig. Een vlucht van Amsterdam naar Rome duurt zo’n twee en een half uur. Met de auto doe er al snel ruim zeventien uur over, wat alleen aan te raden is als je bijvoorbeeld een trip in Italië gaat maken.

Bezienswaardigheden Rome

Zoals hierboven al vermeld is, heeft de stad een rijke historie waar nog veel van te zien is in de stad. Dit maakt de stad uniek en enorm populair bij toeristen om een stedentrip naartoe te maken. Welke trekpleisters kan je in Rome sowieso niet missen?

Het Colosseum

Het Colosseum is één van de meest iconische gebouwen van Rome. Het werd 80 na Christus voltooid en het was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. De opening van het Colosseum werd gelijk goed ‘gevierd’ met spelen die honderd dagen duurden. Hier waren gladiatorengevechten, maar ook gevechten tussen dieren (zoals olifanten).

Vaticaans Museum & Sixtijnse kapel

Als je twee vliegen in één keer wil slaan, ga dan naar het Vaticaanse Museum en de Sixtijnse Kapel. De Sixtijnse Kapel bevindt zicht namelijk in het Vaticaans Museum. In dit museum zijn de kunstschatten van het Vaticaan te bewonderen. Zo vind je hier veel standbeelden van oude keizers, schilderijen en de Pausmobiel.

De Sixtijnse Kapel is op zichzelf een icoon geworden binnen het Vaticaanse Museum. Het is één van de bekendste ruimtes ter wereld. Michelangelo heeft hier zijn beroemde fresco’s gemaakt en dit is de ruimte waar de kardinalen bijeenkomen om een nieuwe paus te kiezen. Tijdens het conclaaf wordt er een extra schoorsteen geplaatst waar tweemaal daags rook uitkomt. Als er witte rook uit de schoorsteen komt is er een nieuwe paus gekozen, zwarte rook betekent dat er nog geen nieuwe paus gekozen is.