Boek een stedentrip Rome met de trein. Snel en voordeliger dan je denkt

Rome is een stad die voor veel mensen tot de verbeelding spreekt. Er is veel te zien, de oude architectuur is soms overweldigend. De mooie pleinen met de beroemde fonteinen, veel mensen dromen ervan om deze stad ooit te bezoeken. Je kunt naar Rome met het vliegtuig, maar een mooie stedentrip Rome met de trein naar de Italiaanse hoofdstad is ook zeker de moeite waard.

Naar Rome via Basel en Milaan

De meest comfortabele verbinding, die met de minste overstappen, is via Basel en Milaan. Meerdere keren per dag vertrekt er een InterCity Express (ICE) rechtstreeks vanuit Nederland naar Basel. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Op station Basel SBB stap je vervolgens over op de EuroCity naar Milaan. Deze reis duurt zo’n vijf uur. Bij aankomst heb je goede aansluiting op de EuroStar Italia naar Rome. Wanneer je ’s morgens om half acht uit Amsterdam vertrekt arriveer je om tien over half twaalf ’s avonds in Rome. Vind je dat nu wat te gortig, dan kun je natuurlijk ook besluiten om in Basel of Milaan te overnachten en de volgende dag door te reizen.

De route via Parijs

Je kunt ook via Parijs naar Rome reizen. Je vertrekt dan om kwart over acht uit Amsterdam met de Thalys naar station Paris Nord. Vervolgens kun je lopend of met regionaal vervoer naar station Paris Gare de Lyon, waar de TGV naar Torino Porta Susa vertrekt. Deze arriveert om kwart over zes ’s avonds. Een uur later vertrekt hier de EuroStar Italia naar Rome. Dit is dezelfde trein die ook via Milaan rijdt. Je aankomsttijd is dus ook nu 23.40 uur.

’s Nachts naar Rome reizen

Als je graag ’s nachts reist dan kun je vanuit Amsterdam om 19.00 uur vertrekken met de CityNightLine (CNL) richting Basel SBB. Hier arriveer je ’s morgens om kwart over zes. Om half zeven vertrekt de Eurocity naar Milaan, waar je vervolgens aansluiting hebt op de EuroStar Italia naar Rome. Aankomst in de Italiaanse hoofdstad om twee uur in de middag.

Reizen vanuit Limburg

Wil je vanuit Limburg naar Rome reizen dan kies je voor de route via Duitsland en Zwitserland. Je moet er dan geen bezwaar tegen hebben om veelvuldig over te stappen. De reis duurt tussen de 15 en 17 uur en je moet rekening houden met minstens 5 keer overstappen. De snelste verbinding brengt je in 14 uur en drie kwartier naar Rome, maar dan moet je onderweg wel acht keer overstappen. Deze route loopt via Aken, Keulen, Basel, Bern en Milaan. Je arriveert om negen uur ‘s avonds op station Roma Termini.

Een stedentrip Rome met de trein is zo gek nog niet toch?