Je kan als vakantieganger op meerdere manieren afreizen naar Berlijn. Er zijn veel Nederlanders die kiezen voor een busreis met de organisatie Flixbus. Het busbedrijf geeft je de kans om voor een relatief laag bedrag een ontspannen reis naar Berlijn te maken. Je hebt meer dan voldoende beenruimte en je kan kosteloos de Wi-Fi gebruiken in de bus. Qua bagage is ook alles een stuk gemakkelijker, aangezien er niet op het gewicht zal worden gelet. Instappen kan op onwijs veel verschillende locaties in Nederland en je zal worden afgezet op een handige locatie in Berlijn. Het gaat overigens om een rechtstreekse busrit.
Flixbus is momenteel het toonaangevende busbedrijf van Nederland. Het bedrijf biedt busreizen naar tientallen bestemmingen in Europa aan. Het fijne is dat de prijzen laag liggen. Je kan soms voor een bedrag van vijf euro al in de bus naar Berlijn stappen, oftewel een stuk goedkoper dan wanneer je met de auto, trein of het vliegtuig naar de Duitse hoofdstad afreist.
Hoe lang duurt de busreis naar Berlijn?
De busreis naar Berlijn duurt tussen de negen en tien uur. Het ligt er natuurlijk aan waar jij besluit om te stappen. Daarnaast kan ook de tijd van vertrek en het seizoen een groot verschil maken in de reistijd. In de avonduren zal je niet vaak in de file staan, terwijl dat wel het geval is in de ochtendspits.
Een busreis met Flixbus naar Berlijn is wel een zeer aangename manier van reizen. Je kan comfortabel zitten, je hebt voldoende beenruimte en je kan de stopcontacten gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een film op Netflix te downloaden en vervolgens in de bus te bekijken.
De Wi-Fi is gratis, dus daar kan je ook van profiteren. Eten en drinken kan je zelf meenemen of aanschaffen in de bus. Iedere reiziger mag drie bagagestukken meenemen, maar meer dan 30 kilo is niet toegestaan. Desondanks hoef je amper op het gewicht te letten, want 30 kilo is behoorlijk veel. Opstappen kan in Nederland en ook in België.
Welke eindbestemming is het handigste?
Als je een busreis boekt naar Berlijn dan krijg je de keuze uit bijna twintig verschillende eindbestemmingen. Je kan in de hoofdstad van Duitsland op verschillende locaties uitstappen. Echter is het niet slim om voor haltes te kiezen die nog ver uit het centrum liggen. Wij raden je aan om te kiezen voor Berlijn Busstation of Hauptbahnhof. Stap je namelijk uit bij een grote halte dan kan je eenvoudig met het openbaar vervoer van Berlijn verder reizen. Het is ook mogelijk om met de Flixbus van Nederland naar het vliegveld van Berlijn te reizen.
Opstaphaltes in Nederland en België
Er vertrekken tientallen bussen vanuit Nederland naar Berlijn. Het gaat namelijk om een rechtstreekse busreis, waardoor je niet in andere Nederlandse steden zal stoppen. Je kan voor de vertrektijden, data en prijzen het beste een kijkje nemen op de website van Flixbus. Overigens heeft het busbedrijf ook een handige applicatie in de aanbiedingen en die kan je gratis downloaden in de App Store of de Google Play Store. De opstapsteden in Nederland zijn: Amsterdam, Emmen, Utrecht, Groningen, Arnhem, Rotterdam, Amersfoort, Maastricht, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Hengelo, Enschede, Den Haag en Delft. De Belgische opstaplocaties zijn: Antwerpen, Luik, Gent, Brussel Noord, Brussel Zuid en Brugge.
Waar kan ik een ticket boeken?
De tickets voor de busreizen naar Berlijn verschijnen ongeveer een maand van te voren op de website van Flixbus. Het is dus mogelijk om al ruim van te voren een ticket te bemachtigen voor jouw stedentrip. Tickets kan je eenvoudig kopen via de website of de applicatie van Flixbus. Het is vaak ook mogelijk om nog bij de buschauffeur een kaartje te kopen, alleen dan loop je wel het risico dat er geen plaatsen meer over zijn. Daarnaast kan je online vaak profiteren van geweldige aanbiedingen en speciale promoties. Het is verstandig om al ruim een half uur voor vertrek bij de bus te staan. De bussen rijden volgens een strikte dienstregeling, waardoor er geen minuut op te late reizigers zal worden gewacht. Zodra je instapt kan jij jouw ticket tonen aan de chauffeur. Een ticket kan je printen of tonen op een smartphone. Wij raden je aan om de applicatie van Flixbus te gebruiken, zodat je de tickets op ieder moment bij de hand hebt en eenvoudig wijzigen kan aanbrengen. Betalen kan online met meerdere bekende betaalsystemen, waaronder iDeal, PayPal en een creditcard. Bij de chauffeur is het uitsluitend mogelijk om te pinnen of met contant geld te betalen.Bijzondere bagage
Je kan bij Flixbus ook reizen met bijzondere bagage. Wij bedoelen dan bijvoorbeeld een groot muziekinstrument of een racefiets. Let op, je dient bijzondere items wel van te voren te melden bij het busbedrijf. Er komen mogelijk extra kosten om de hoek kijken, maar het is wel mogelijk om grote items mee te nemen in de bus naar Berlijn.
Andere bekende busbedrijven
Het busbedrijf Flixbus is niet als enige actief in Nederland. Je kan ook reizen met één van de andere vervoersbedrijven. De bussen van Eurolines en GOEuro vertrekken ook dagelijks naar de bekendste Europese steden. De prijzen zijn ongeveer gelijk, het kan dus een handig alternatief zijn voor de Flixbus.
Coronamaatregelen bij Flixbus
Vanzelfsprekend heeft ook het busbedrijf Flixbus de nodige coronamaatregelen getroffen. Allereerst moeten alle reizigers een mondkapje dragen gedurende de hele rit. Er dient ook desinfectiemiddel gebruikt te worden en afstand gehouden te worden van andere reizigers. De passagiers moeten eveneens de richtlijnen in de bus respecteren.
De chauffeurs en andere medewerkers van Flixbus dragen natuurlijk ook een mondkapje. Bij het instappen dient de reiziger minimaal anderhalve meter afstand te houden van andere passagiers. De bussen worden dagelijks ontsmet. Dankzij het ventilatiesysteem en het vaak vervangen aan het airco-filter zal de lucht schoon blijven. De winkels van het busbedrijf worden meerdere keren per dag ontsmet.
Busverbinding kunnen vanwege coronamaatregelen geannuleerd worden. In dat geval zal Flixbus contact met de reiziger opnemen. Passagiers krijgen ook de kans op tickets te annuleren. Probeer de coronamaatregelen van het desbetreffende land goed in de gaten te houden.